portada grafic comajuan
portada grafic comajuan

Gràfic de la setmana: Catalunya lidera les ocupacions a Espanya

El gràfic de la setmana repassa les xifres d'ocupacions a Catalunya, les compara a nivell espanyol i el problema que hi ha a Barcelona. Tot al Gràfic:

 

Els Ajuntaments xifren en 3.600 el nombre d'ocupacions d'habitatges buits que hi ha hagut arreu de Catalunya durant el 2020. És la xifra que es va aportar en el marc de la primera de les dues jornades organitzades per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per debatre sobre aquest fenomen i sobre el paper que hi han de jugar els ens locals. La reunió ha comptat amb més de 500 inscrits.

La jornada va comptar amb la participació del director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, que ha destacat que en els últims 10 anys hi ha hagut més de 42.000 ocupacions a Catalunya. També ha destacat que es tracta d'un fenomen transversal que s'està convertint en estructural en la major part del territori.

El president de l'ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va reclamar "més eines i recursos" per afrontar la problemàtica, i va admetre que "sovint", alcaldes i alcaldesses tenen "un punt de frustració" perquè no poden donar "una resposta directa". En resposta a això hi ha un nou protocol municipal estrenat al 2020 que ha permet, per exemple, desallotjar 52 ocupacions il·legals a Mataro per motius de risc estructural o insalubritat. Quelcom que està agilitzant aquesta situació.

patrocini comajuans

Comentaris (1)

les fonts... Fa 8 mesos
Bones gràfiques, bé per la notícia. Però que s'han aturat a Mataró, això qui ho diu, cada setmana en tenim 4 o 5 Rocafonda i 6 o 7 a Cerdanyola Sur.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive