Els productes ecològics.
Els productes ecològics.

Ferran Pous (interactiu)

Gràfic de la setmana: el ‘boom’ del consum de productes ecològics

Aquesta setmana posem dades sobre com el producte ecològic està en auge i quines quantitats mou al nostre país.

 

Els darrers anys el consum de productes ecològics ha crescut de forma incessant a Catalunya. Això ha tingut un efecte directe sobre el sector primari, que encadena setze anys de creixement del terreny utilitzat per fer agricultura i ramaderia sostenible. De fet, aquesta forma de producció ha vist créixer un 207% la seva superfície els darrers deu anys fins a triplicar el seu tamany. Segons un informe difós aquest dijous pel Consell Català de la Producció Agrària i Ecològica (CCPAE), només el 2021 la superfície 'eco' va avançar un 5,3% fins a arribar a les 270.000 hectàrees. Per demarcacions, ha crescut a totes menys a Lleida, que tot i ser el principal node d'aquest sector, ha perdut 2.000 hectàrees, principalment de pastures i farratges.

Actualment, el 48% dels cultius "ecològics" són vinyes. Per darrere hi ha les oliveres i els cereals, amb un 17 i un 16%, respectivament. A certa distància hi ha altres tipus de cultius com l'horta, els fruiters o els fruits secs. La producció ecològica representa avui el 22% del total, molt a prop de l'objectiu de la UE, fixat en el 25%.

Per al que fa la ramaderia, destaca el pes del vaquí, que concentra el 52% de les explotacions ambientalment respectuoses. Molt per darrere hi ha les explotacions de cavalls, cabres i aus. Les explotacions porcines ecològiques, malgrat això, tenen avui un pes absolutament residual, reconeix el balanç el CCPAE.

patrocini bleconomistes

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive