portada grafic comajuan
portada grafic comajuan

Ferran Pous

Gráfic de la setmana: l'atur juvenil a Espanya, un problema real

El gràfic de la setmana desgrana les dades d'atur juvenil, les compara amb altres països d'Europa i per franges d'edat a l'Estat.

 

L'atur juvenil segueix sent una assignatura pendent a Espanya a nivell ocupacional. Les dades no enganyen, i tot i que en el darrer trimestre va baixar en 21.500 joves respecte el mateix període de 2020, la realitat és que actualment hi ha 550.900 persones menors de 25 anys sense feina a l'Estat. La taxa de desocupació en aquesta franja, per tant, es troba en el 39,5%, algunes dècimes inferiors al 40,1% del darrer trimestre de l'any passat.

Això manté a Espanya en una situació preocupant. L'estat es troba com el que més atur juvenil té d'Europa, superant a Grècia, que es col·loca segona amb un 34,2% segons dades de 2020 i a Itàlia, que es troba en el 33%. Els tres països mediterranis són els únics que superen la barrera del 30% d'atur juvenil. En el cas d'Espanya, crida l'atenció com del 2019 al 2020 es va passar del 31,3% al 39,5%, sent la pandèmia pel coronavirus un cop dur per aquesta estadística.

Tot això suposa que sigui la franja d'edat que més pateix la desocupació a nivell espanyol. Aquestes dades i moltes més són les que es veuen reflectides al gràfic de la setmana.

patrocini comajuans

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive