La nova factura de la llum
La nova factura de la llum

Redacció / Ferran Pous (interactiu)

Gràfic de la setmana: així és la nova factura de la llum

Canvis dràstics en la factura de la llum, amb noves franges que cal tenir en compte. Les detallem al gràfic de la setmana.

 

La nova factura de la llum entra en vigor aquest dimarts, 1 de juny. Un dels principals canvis serà la introducció de tres trams horaris amb diferents tarifes (hora punta, pla i vall) i dues potències elèctriques. El període d'hora punta serà el més car i es distribuirà entre les 10h i les 14h i entre les 18h i les 22h de dilluns a divendres no festius. El període pla, menys car, serà de 8h a 10h del matí, de 14h a 18h de la tarda, i de 22h a 24h de la nit. El període vall, amb un preu més reduït, estarà comprès entre mitjanit i les 08h del matí i dissabtes, diumenges i festius d'àmbit estatal. Només amb l'entrada en vigor del model, la CNMC calcula que s'abaratirà un 3,4% el rebut de 19 milions de consumidors elèctrics sense discriminació horària.

La finalitat del govern espanyol és fomentar "l'estalvi energètic, l'eficiència, l'autoconsum i el desplegament del vehicle elèctric". A través de la nova estructura tarifària es preveu incentivar el trasllat del consum elèctric de les hores de màxima demanda a altres en les quals les xarxes de transport i distribució es trobin menys saturades. Aquest fet reduirà la necessitat de portar a terme noves inversions en aquestes infraestructures. Això repercutirà en menys costos per als consumidors d'energia, ja que són aquests els qui sufraguen aquest tipus d'infraestructures a través de la factura elèctrica, i també evitarà inconvenients mediambientals d'aquest tipus d'instal·lacions.

"La nova factura pretén canviar els hàbits de la població. Que s'utilitzi l'energia per a tasques no imprescindibles (planxar, rentadora o rentaplats) quan menys es necessita. De matinada o els caps de setmana", ha explicat Víctor Ruiz Ezpeleta, professor d'EAE Business School.
 

patrocini bleconomistes

Comentaris (3)

Karol Fa 3 mesos
Porque siempre nos fastidian a los pobres, claro la hora más cara es la de las comidas y las cenas. Menuda panda de sinvergüenza.
Rosa Fa 3 mesos
Rentadores a la nit o matinada? El senyor Víctor Ruiz segurament no viu a certes comunitats de veïns com la majoria dels mortals.
Geoffrey Fa 3 mesos
If the Spanish people do as you say or hope, you will say next year we must increase our prices, due to lack of electricity sales.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive