El gràfic de la setmana: població a Mataró.
El gràfic de la setmana: població a Mataró.

Gràfic de la setmana: El 56% dels mataronins ha nascut fora de Mataró

El gràfic de la setmana repassa d'on provenen la majoria de mataronins, per nacionalitat i localització. Tot aquí:

 

Mataró, amb dades de fa un any, la població de nacionalitat estrangera suma un total de 22.337 habitants —el 17,22% de la població total—, 1.367 més que un any abans, fet que representa un increment de +0,60 punts percentuals. En el darrer any, les tres nacionalitats que més han augmentat el seu nombre entre les més nombroses a Mataró són Marroc (+541), Colòmbia (+145) i Veneçuela (+87). Cal tenir en compte que l’evolució de la població de nacionalitat estrangera no va únicament associada a canvis demogràfics, sinó també a canvis en el seu estatus legal respecte a la nacionalitat.

Només tres nacionalitats tenen un pes sobre el conjunt de la població de Mataró que supera l’1% del total: el Marroc (6,94%), la Xina (1,99%) i el Senegal (1,16%). La distribució de la població de nacionalitat estrangera és molt desigual en el conjunt de la ciutat. Els barris que en termes absoluts tenen un major nombre d’habitants de nacionalitat estrangera són Cerdanyola (7.996), Rocafonda (4.157) i l’Eixample (3.257). En termes relatius, els percentatges més elevats sobre la població total corresponen a Rocafonda (35,44%), Palau-Escorxador (31,53%) i Cerdanyola (25,37%). Tots aquests percentatges es van incrementar respecte un any abans.

Els barris que tenen els percentatges més elevats de població nascuda fora de Catalunya són Rocafonda (53,02%), Palau-Escorxador (48,12%) i Cerdanyola (47,36%).

L’1 de gener de 2020, els nascuts a altres països sumaven un total de 24.882 habitants i representaven el 19,19% de la població total, +1,07 punts més que l’any anterior, mantenint-se així la tendència dels darrers quatre anys.

patrocini comajuans

Comentaris (3)

Apex Fa 7 mesos
Disfrutad de lo votado..., y como ni aprendéis ni olvidáis irá a peor. Pronto un alcalde musulmán.
jaume Fa 7 mesos
I no dieu quants espanyols viuen a Mataró? Sota el meu punt de vista també son estrangers.
Apex Fa 7 mesos
Prueba de mirarte el ÇDNI para saber tu nacionalidad. Ya sabes, "La republiqueta no existe...."
Audrey Fa 7 mesos
quants belgues viuen a Mataró només hem conegut dos habitants belgues i quants francesos hem conegut 15. Més del 30% dels europeus volen sortir de Barcelona per seguretat i soroll. Si Mataró pot fer una política social econòmica per atraure empresaris europeus a viure i participar en la renovació de cases o apartaments, els marroquins de Mataró són gairebé tots beneficiaris socials i no participen en la dinàmica econòmica social, són molt agressius.
Marwan Fa 7 mesos
De verdad su comentario está basado en características tan falsas como las de vox. Siempre intentáis decir que la inmigración de África o sud-america es la mala. Me da sonrojo cuando veo este tipo de comentarios ya que los Árabes trajeron muchas cosas, como por ejemplo los números. Pero bueno espero que la gente buena tenga en cuenta que la diferencia no está en el bolsillo si no en la cabeza de la gente. Soy Marroquí de nacionalidad española y soy un capgrós como usted, aunque no

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive