El gràfic, sobre l'economia del Maresme.
El gràfic, sobre l'economia del Maresme.

El Gràfic: El Maresme perd gairebé mil empreses

Totes les dades sobre l'estat empresarial i econòmic del Maresme en un 2020 marcat pel coronavirus.

El Maresme ha tancat el tercer trimestre amb 11.673 empreses, xifra similar a la del trimestre anterior de 2020, però un 7,4% per sota de la del mateix trimestre del 2019. En aquest sentit la recuperació del teixit empresarial després de la forta caiguda del març i el juny és gradual i al mateix ritme que la mitjana catalana. Aquesta és una de les principals conclusions que es recullen del primer Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball que elaboren conjuntament la Cambra del Maresme i el Gabinet d’Estudis Econòmics de la Cambra de Barcelona. Al Gràfic de la setmana repassem tots els detalls de les dades econòmiques a la comarca:

 

 

Per sectors i en termes interanuals, el teixit empresarial es contrau de manera generalitzada. De major a menor pes de l’activitat, la reducció als serveis és del -7,3%, a la indústria del -10,2%, -4,9% a la construcció i -19,6% a l’agricultura (activitat amb un pes marginal).

En termes trimestrals, la recuperació del mercat de treball s’observa als serveis amb un augment de les afiliacions de l’1,4%, i a la construcció amb un increment del juny al setembre de l’1,1%, mentre que a la indústria ha continuat la reducció (-1,4%). En termes anuals i relatius,la contracció és generalitzada, però amb més intensitat als serveis (-6,3%) i la indústria (-5,8%).

Quant als autònoms, aquest darrer trimestre s’han registrat 35.670, xifra força similar tant a la del trimestre anterior (+0,6%) com a la del 3T 2019 (-0,4%). En comparació amb l’evolució anual de la mitjana catalana (-0,5%), la recuperació és lleugerament més lenta a la comarca si es té en compte que la caiguda al juny vas ser més suau. Per sectors, la construcció és l’únic que presenta una evolució positiva tant en termes anuals com trimestrals amb augments del 2%i l’1,1%, respectivament. A la resta, predomina l’estabilitat respecte al segon trimestre, i en termes anuals destaca la reducció del nombre d’autònoms a la indústria (-2,9%), mentre que als serveis es mantenen estables.

patrocini bleconomistes

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive