El gràfic de la setmana.
El gràfic de la setmana.

Salva Fernández / Ferran Pous (interactiu)

El gràfic: Com ha afectat la Covid-19 a les llars a nivell econòmic

El 37% ha patit un impacte econòmic important causat per la Covid-19. Com afecta a la despesa? a l'alimentació?

El gràfic de la setmana se centra en detallar quin ha estat l'impacte econòmic, de tipus de consum i més a les llars de Catalunya i Espanya causats per la Covid-19. A l'interactiu podreu veure quin percentatge d'impacte a nivell d'ingressos ha tingut, quins hàbits han canviat, quins productes es consumeixen i es compren més ara que abans i si encara hi ha llars que no tenen pensat actuar o retallar despeses.

El gràfic de la setmana, aquí:

 

L'informe de Nielsen assenyala igualment que el control de la despesa és una de les cinc grans tendències que s'han accelerat amb l'actual context econòmic i que –com a denominador comú- deixen un consumidor "més vulnerable i sensible". A banda d'aquesta hipersensibilitat en la despesa s'han d'afegir dues altres tendències a l'alça com són una major preocupació per cuidar la salut i també la cura de l'entorn. En concret, sis de cada deu espanyols afirmen que ara gasten més en alimentació saludable. I si a finals del 2019 la salut era la principal preocupació per al 19% dels espanyols, a meitat d'aquest 2020 el percentatge havia crescut fins al 50%. Pel que fa a la cura de l'entorn i la sostenibilitat, un 53% dels consumidors està disposat a canviar a partir d'ara a un consum conscienciat.

La pandèmia també ha afavorit que la ciutadania es quedi a casa i torni als fogons, elevant el creixement de productes com la farina (un 48% més en vendes), espècies (un 29%), llegums secs (22%) i sucre (16%). L'oci també s'ha traslladat a les llars –amb l'auge de plataformes de vídeo per streaming i altres- fent repuntar el consum de productes com el vermut (+38% en vendes), les sidres (24%), les crispetes (36%) o les olives (16%).

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive