portada grafic bleconomisteslila argentona
portada grafic bleconomisteslila argentona

Ferran Pous (interactiu)

El gràfic: Argentona, el municipi que més recicla

En el darrer informe de l'Agència de Residus de Catalunya ha assolit el 88,15% de recollida selectiva, més d'un punt per sobre que l'any anterior

 

 

Argentona torna a situar-se un any més com el municipi de Catalunya de més de 10.000 habitants que més i millor recicla. En el darrer informe de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), corresponent a l'any 2020, el municipi assoleix el 88,15 % de recollida selectiva, una xifra que suposa un increment de més d'un punt en relació a l'any anterior.

Al 2020 Argentona va generar més de 6.365 tones de residus municipals,  un 6,7% més que al 2019 i que s'explica en bona mesura per la pandèmia de la COVID-19 i les mesures de confinament i les restriccions de mobilitat, que van fer augmentar la generació de residus domèstics. La mitjana diària per habitant va ser d'1,39 quilos, amb un balanç anual de 507,75 quilos per persona. El rebuig es va reduir en comparació al 2019 fins a representar l'11,85% del total de residus, i la resta de fraccions domèstiques - orgànica, paper i cartró, envasos i vidre - van augmentar. 

A nivell comarcal, els resultats de recollida selectiva d'Argentona se situen molt per sobre de la mitjana, que es troba en un 47,27%, i de la mitjana catalana, que va ser del 45,9%.

patrocini bleconomistes

Comentaris (7)

Josep Fa 15 dies
NO ES CIERTO, cada día muchos habitantes de Argentona, bajan a Mataró a dejar todos sus residuos y basuras a nuestra ciudad, lo vemos diariamente. TODA LA MIERDA para nosotros. Se les debería de multar. Necesitamos más vigilancia por parte del ayuntamiento de Mataró.
Xavier Fa 12 dies
Se calcula por peso, los que llevan a Mataro no los cuentan. Que está mal hecho lo que hacen.
Javis Fa 17 dies
Es más voy a contar otra anécdota, la carretera que va desde Argentona a el cros rotonda bomberos b-40 si no me equivoco vi hace unos 3 meses una mujer bajando por la carretera con dos bolsas de basura pilladas con la ventanilla del coche, por fuera para tirarlas fuera d e Argentona, con la peligrosidad que conlleva…
Javis Fa 17 dies
Que buenas risas me e dado al ver esta noticia… Soy de la ciudad vecina y no paro de ver a ciudadanos de Argentona tirando la basura en mi ciudad!😅 los e llegado a ver asta con remolques. Y no es broma, así cualquiera.
Pep Padrós Marfany Fa 17 dies
I encara podríem millorar si aconseguim que els que tiren la brossa a les papereres ho facin de la manera adequada.
Ma. Rosa Masó Fa 17 dies
Sóc d’Argentona, i fa molts anys que faig la separació de residus! Va costar molt que la gent ho veiés clar però, ara pels resultats sembla que cada vegada hi més veïns que ho fan. Hem d’estar contents però, encara s’ha de fer millor!!!
S.G.T. Fa 17 dies
Claro, si sus ciudadanos tiran la basura en otros municipios...como para no ser lo más recicladores. Conozco varias personas que la tiran allí donde trabajan, porque se les ha pasado el día de dejar la basura en su calle de Argentona, porque no reciclan o simplemente huele mal...
Joan Manel Riera Fa 18 dies
Aquestes dades són el resultat de bon criteri + procediments adients + tècnics competents + civisme de la població. Argentona n'és exemple. Aquesta és la fòrmula que tots els municipis han d'aplicar si volen reeixir entre la catàstrofe econòmica i ambiental que ens deparen els residus mal resolts.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive