Gràfic: adolescents davant la Covid.
Gràfic: adolescents davant la Covid.

El gràfic: les adolescents, més complidores amb les normes per la Covid que ells

El Gràfic de la setmana relata com nois i nois es prenen les restriccions per la Covid, les seves preocupacions i molt més.

 

Com a resum, les noies compleixen més amb les recomanacions sanitàries per la covid-19 en comparació amb els nois. Aquesta és una de les principals conclusions d'una enquesta de la Diputació de Barcelona feta sobre 1.696 alumnes de 4t d'ESO d'onze municipis de la demarcació de Barcelona. Les desigualtats per gènere són transversals en tots els resultats. Així, el 96,2% de les noies fa servir la mascareta sempre o molt sovint, mentre que tenen el mateix comportament un 89,6% dels nois.

La preocupació per contagiar-se arriba al 66,5% de les noies, percentatge que baixa al 55,2% entre els nois. A més, el 76% de les noies estan preocupades de contagiar els altres, mentre que afirmen el mateix el 60,5% dels nois.

En línies generals, l'enquesta mostra que les noies tenen comportaments més responsables i accepten i veuen les restriccions com a més justes. En canvi, viuen pitjor els canvis que ha generat la pandèmia, tenen més impacte en l'estat d'ànim i el benestar emocional i expressen més dificultats per resistir restriccions futures.

El 19,5% dels adolescents que han participat en l'enquesta afirmen que rarament o mai evita llocs tancats o molt concorreguts. El 4,9% assegura haver passat la covid amb un test confirmat. També s'observen diferències sobre la preocupació de cara al futur ja que el 47,5% dels nois diuen estar més angoixats ara que abans de la pandèmia, mentre que entre les noies el percentatge arriba al 65,2%.

El nombre de noies que es van sentir sempre o sovint estressades durant el confinament és del 47,5%, molt per sobre del 25,3% dels nois.

Més tabac i més Internet

L'enquesta apunta també que els adolescents consumeixen més tabac i més Internet que abans del confinament. Tot i això, també practiquen més esport i consumeixen menys alcohol que abans de la pandèmia.

 

patrocini bleconomistes

Comentaris (1)

Geoffrey Fa 1 any
No surprise,,, where have you been.... The world knows that females are cleaner than men.....the world knows females are much more responsible than males, just look at nature... Weather you like it or not, we humans are part of nature and in nature the more responsible are females. Nothing new in knowing that fact,,,unless you don't have a brain.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive