el preu de la llum puja un 26% respecte l’anterior rècord
el preu de la llum puja un 26% respecte l’anterior rècord

Capgròs.com - ACN

Escàndol: el preu de la llum puja un 26% respecte l’anterior rècord

El cost de l'electricitat no para de pujar i frega la barrera dels 320 euros en les hores més cares d'aquest dijous

El registre és escandalós. El preu mitjà de la llum tornarà a batre tots els registres i arribarà aquest dijous a 288,53 euros el megawatt hora (MWh), segons les últimes dades publicades aquest dimecres per l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE). Aquesta xifra suposa un increment del 26,22% respecte a les dades d'aquest dimecres (228,59 euros), que van marcar un nou rècord, i torna a polvoritzar els registres històrics. 

El moment en què serà més car utilitzar els electrodomèstics durant la jornada serà entre les nou i les deu del vespre, quan el cost de l'electricitat fregarà els 320 euros el MWh. La franja més barata serà entre les tres i les cinc de la matinada, quan rondarà els 250 euros per MWh.

Un 51,9% respecte la setmana passada

La xifra d'aquest dijous suposarà un increment del 51,9% respecte al preu del mateix dia de la setmana passada (189,83 euros). Així mateix, multiplica per més de 5 l'impost assolit en el mateix dia de l'any passat (43,02 euros).

L'increment de la factura de la llum es deu a l'encariment dels drets d'emissió de diòxid de carboni (CO2) i a l'augment del preu del gas, la matèria primera que utilitzen les centrals de cicle combinat per generar electricitat.

L'escalada del preu de la llum només afecta als consumidors acollits a la tarifa PVPC, també coneguda com a tarifa regulada, ja que els que tenen contractada una tarida de mercat lliure paguen un import fix cada mes.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive