Katy Muñoz, CEO de Zero Defects.
Katy Muñoz, CEO de Zero Defects.

ZD Zero Defects: 100 anys fent roba interior de qualitat a Mataró

L'empresa mataronina ZD Zero Defects és ja centenària amb tres pilars: qualitat, confort i durabilitat.

Ara fa 100 anys, Mataró era una de les referències en el món del tèxtil basat en el teixit de gènere de punt. Va ser en aquest context quan va néixer ZD Zero Defects, una empresa de la capital del Maresme centenària que va començar fent peces de bebè (samarretes, granotes), i més endavant roba interior masculina. En aquell moment, l'empresa treballava amb altres marques com Caperucita, Cargol o Snails, fins que al 1975 van donar nom a la seva marca actual, ZD Zero Defects, sota una nova perspectiva: buscar l'excel·lència amb un teixit molt especial per fer peces per a home i dona úniques en el mercat. En parlem amb la Katy Muñoz, CEO de l'empresa.

"Som de Mataró perquè al 1920 la ciutat tenia una gran estructura industrial, capacitat de proveir a empreses tèxtils la confecció d'allò que necessitessin i perquè hi havia els millors especialistes, molt ben preparats i qualificats en el sector", relata Muñoz, que afegeix: "des d'un bon principi, l'empresa buscava fer peces interiors per home de gran qualitat, amb les millors fibres i fils que existeixen i amb la capacitat de seguir tots els processos des de la pròpia companyia".

Que la roba interior sigui una segona pell

Des de llavors, Zero Defects s'ha definit en tres pilars del seu know-how com són la qualitat, el confort i la durabilitat. "Per a què el producte sigui de qualitat, necessitem nodrir-nos de les millors matèries primes que existeixen en el mercat, com pot ser el cotó Giza provinent d’Egipte, el qual té fibres extra llargues i d’una altíssima qualitat; teixits realitzats amb fil de soja que ens proporciona peces d’una suavitat excepcional i ideals per pells més delicades i atòpiquest; el cotó orgànic també ens proporcionarà peces d’una excel·lent qualitat i confort, beneficiós per la pell i pel nostre planeta; o el cotó Egipci merceritzat “Fil d’Escòcia”, relata.

hombre nueva coleccion
Imatge d'una de les peces de ZD Zero Defects.
 

En aquest sentit, Muñoz afegeix que el confort que ofereixen és el poder adaptar-se a l'anatomia humana per ser "una segona pell", i en el seu moment van estudiar la manera de fer un teixit de cotó elàstic (lycra), sent "pioners pioners en la roba interior d’home realitzada amb un teixit de cotó d’una gran elasticitat i amb un alt poder de recuperació. A dia d’avui continuem amb la mateixa línia de teixits molt elàstics, incorporant nous materials i realitzant també peces interiors per dona i mitjons".

Actualment compten amb 35 treballadors a l'empresa, i amb comercials de tot Espanya. "Els nostres teixidors, així com les empreses de tintura, acabats i subministres de matèries auxiliars, també es situen per la zona on està la nostra fàbrica, mantenint d’aquesta manera una col·laboració estreta", explica.

Millores constants durant 100 anys

Davant el creixement de la competència i la possibilitat de vendre online, a Zero Defects s'han anat adaptant als nous temps. Des d'un equip de disseny que introdueix canvis que la moda requereix fins un departament que estudia noves fibres, fils i teixits per adaptar al seu sector buscant sempre matèries "amb un component ecològic i natural". També introdueixen maquinària més avançada tecnològicament i més eficient, així com un tret diferencial com és la distribució del producte.

"Des de sempre treballem amb unes línies bàsiques de producte i unes línies de col·lecció puntuals per cada temporada. Les línies bàsiques les treballem de forma regular amb el fi de garantir i tenir sempre a punt un stock important de productes acabats en el nostre magatzem. Això ens permet poder atendre als nostres clients i a totes les seves necessitats de manera immediata", descriu, per afegir que tenen línia directa amb tots els seus clients, a qui també ofereixen cursos formatius perquè coneguin el producte que venen.

zd mujer
La roba interior per a dona es va afegir més tard.
 

Adaptar-se als temps de la Covid-19

Com a totes les empreses, la pandèmia ho ha canviat tot, i això inclou els hàbits, espais i proteccions que han de fer servir en el seu dia a dia. "A nivell de servei als nostres clients ens hem vist poc afectats, ja que tal i com he mencionat a la pregunta anterior, sempre hi ha stock al nostre magatzem", apunta Muñoz.

I d'aquesta manera, ZD Zero Defects ha fet ja cent anys amb un objectiu: "seguir lluitant per viure 100 anys més, sent fidels al snostres pilars, aprofitant les noves tecnologies i matèries que es desenvoluparan en el futur i poder seguir oferint peces exquisides als clients perquè se sentin plenament a gust".

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive