Asencat, la veu de l'experiència
Asencat, la veu de l'experiència

La veu de l’experiència, a disposició de qui la necessiti

AsenCat és l’associació de sèniors voluntaris que posa la seva experiència al servei de la societat, una agrupació d’exempresaris que s’ofereix per ajudar a emprenedors i petits projectes

patrocini Pous nova llei
 


Se sol dir allò que “sap més el dimoni per vell que per dimoni” però els protagonistes d’aquesta notícia no tenen cua ni banyes. Són l’Associació de Sèniors Voluntaris de Catalunya (AsenCat) una entitat que agrupa professionals, empresaris i directius jubilats que han decidit posar el seu talent, experiència i coneixements adquirits al llarg de la seva vida laboral al servei de la societat de manera altruista. Mitjançant l’orientació, l’assessorament, la formació i el mentoratge, AsenCat ofereix suport a emprenedors, autònoms i petites i mitjanes empreses, contribuint al desenvolupament i consolidació del teixit empresarial.

Els camps d’actuació principals d’AsenCat són l’ajuda a l’emprenedoria, la captació de nous associats i l’acció social. En primer lloc, l’associació brinda suport als emprenedors en la seva etapa inicial, oferint-los consells pràctics, experiència sectorial i orientació en l’elaboració de plans de negoci. Això contribueix a reduir els riscos inherents a l’emprenedoria i a augmentar les possibilitats d’èxit dels nous projectes empresarials. "Hi som per ajudar-los a superar els primers sotracs", descriu el Coordinador de la delegació mataronina Jordi Berni.

Una sortida a jubilats

En segon lloc, AsenCat promou la captació de nous associats, convidant els professionals jubilats a unir-se a l’associació després de la seva retirada professional. Això permet als jubilats “mantenir-se actius, utilitzar el seu coneixement acumulat durant anys i retornar a la societat la seva experiència, contribuint així a un desenvolupament més ric i sostenible”.

A més de l’emprenedoria i la captació de nous membres, AsenCat té una forta implicació en l’acció social. L’associació col·labora amb diverses entitats i institucions per abordar problemàtiques socials específiques i contribuir al benestar de la comunitat. A través de projectes i accions solidàries, els membres d’AsenCat posen el seu coneixement i esforços per millorar la qualitat de vida de col·lectius vulnerables i promoure la cohesió social.

Jordi Berni, coordinador d’AsenCat, destaca que l’associació "no vol interferir en empreses de consultoria o assessoria que ja tenen els seus mitjans propis. El seu objectiu és ajudar petits empresaris amb dificultats i oferir-los la seva experiència i coneixements en àmbits com organització, aspectes legals i econòmico-financers". Berni destaca que moltes vegades les empreses noves o joves tenen mancances en la gestió i AsenCat pot ser molt útil per posar ordre i aportar el suport necessari.

Per als professionals que s’apropen a l’edat de jubilació, Berni assenyala que AsenCat ofereix una oportunitat de seguir actius i combatre el prejudici de l’edatisme en l’àmbit laboral i demostrar que els professionals jubilats tenen molt a aportar. Berni afirma que "tots els membres d’AsenCat contribueixen segons les seves possibilitats i dedicació, i que l’objectiu principal és passar-s’ho bé mentre es dóna suport a la societat".

El contacte d’Asencat és a la web asencat.cat, al telèfon 722 574 445 i al mail admin@asencat.cat

Les claus

 • AsenCat és una associació de sèniors voluntaris que posen el seu coneixement al servei de la societat de manera altruista
 • L’associació ofereix suport en l’orientació, l’assessorament, la formació i el mentoratge a emprenedors i empreses
 • AsenCat promou la captació de nous associats entre els professionals jubilats per mantenir-los actius i retornar a la societat la seva experiència
 • L’associació té una forta implicació en l’acció social i col·labora amb diverses entitats com el NEM
 • A través de la seva xarxa de col·laboracions, AsenCat amplia el seu impacte i estén el seu suport a emprenedors i empresaris a tota Catalunya

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive