Varador 2000 empresa de l’any al Maresme per la FAGEM
Varador 2000 empresa de l’any al Maresme per la FAGEM

Capgròs.com - ACN

Varador 2000, empresa de l’any al Maresme per la FAGEM

La drassana Varador 2000 d’Arenys de Mar acumula 38 anys d’experiència en la reparació, manteniment i transformació d’embarcacions de mitjana i gran eslora

La drassana Varador 2000 s’ha endut aquest any el Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial, el major reconeixement que es dona anualment a una empresa del Maresme i que atorga la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM). 

L’empresa, amb seu al Port d’Arenys de Mar, suma ja 38 anys d’experiència en la reparació, manteniment i transformació d’embarcacions de mitjana i gran eslora. La companyia s’ha imposat als altres dos finalistes d’aquesta edició del premi, Capgròs Comunicació i Fusteria Bassas. La menció especial al Jove Empresari ha recaigut en Rubén Bautista, de l’empresa Commagra, i Yolanda Cebrià, d’Excavacions Iluro, s’ha fet amb la menció especial a la dona empresària.

Xiqui Mas, administrador de Varador 2000, va recollir el premi i va destacar davant dels prop de 200 assistents el fet que l'empresa "té un accionariat totalment català i sempre ha estat ubicada al Maresme", fruit de la feina de diverses generacions d'una família "compromesa amb el mar en l'àmbit esportiu i empresarial". L'empresa ha destacat en els darrers anys per la seva internacionalització i per la seva capacitat de portar embarcacions d'arreu del món al litoral maresmenc, per a reparacions o hivernades. "Tenim un sector industrial nàutic potent, capaç de competir a nivell internacional des de la nostra comarca", va afegir. 

La Nit de l’Empresariat, amb el conseller Torrent

El guardó s’ha lliurat aquest dijous durant la celebració de la XIV Nit de l’Empresariat del Maresme, que després d’un any marcat per la pandèmia ha recuperat la presencialitat i ha estrenat un nou format de gala, que s’ha celebrat al Teatre Monumental de Mataró i que ha estat presidida pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

roger torrent

El conseller d'Empresa, Roger Torrent, a la Nit de l'Empresariat. Foto:FAGEM

El conseller va constatar en el seu discurs que els tres grans eixos de la Generalitat en l'àmbit econòmic i empresarial per al 2022 seran "la inversió, la innovació i la formació". En el primer àmbit, va apuntar que es vol "reindustrialitzar el país" perquè el sector arribi a ser el 25% del PIB (avui està per sota del 20%). Pel que fa a la formació, va afirmar que aquesta seria "la legislatura de la formació professional", per assegurar que els projectes empresarials "no s'aturin per manca de personal qualificat" i alhora perquè els treballadors "tinguin oportunitats". 

Al seu torn, la presidenta de la FAGEM, Roser Moré, va demanar a les administracions "polítiques per donar respostes a problemes com la bretxa generacional en els negocis, ajuts per als usos d'energies renovables, suport a la contracació i a la innovació, revisar les polítiques de licitació per assegurar la igualtat de condicions a les empreses locals, i facilitar que els fons europeus arribn al nostre teixit empresarial. 

Nous premis de la FAGEM

Per primer cop, els Premis FAGEM han posat també l’accent en les bones pràctiques en matèria d’igualtat i per promoure l’exemplaritat en aquest camp s’ha creat la Menció Especial al Foment per a la Igualtat, que enguany ha recaigut en Anxhela Naska, fundadora del restaurant Flappers del Masnou.

Com ja és habitual a la Nit de l’Empresariat, la FAGEM ha lliurat el Reconeixement a la Contribució a l'Associacionisme Empresarial, que enguany recau en el president del Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de Mataró i Comarca, Juan Jordan.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive