Una prova pilot per als dos propers cursos.
Una prova pilot per als dos propers cursos.

TecnoCampus i Escola GEM impulsen un programa per certificar l'emprenedoria dels alumnes

Es tracta d’una prova pilot que vol certificar habilitats emprenedores dins del marc europeu EntreComp.

L’Escola GEM i el TecnoCampus han signat un acord de col·laboració per impulsar el programa de certificació de competències emprenedores amb una prova pilot dins el Treball de Recerca (TdR) dels alumnes de batxillerat. Aquest programa té com objectiu certificar l’adquisició d’habilitats emprenedores seguint el marc europeu EntreComp. Aquestes competències complementen el currículum formatiu dels alumnes, dotant-los d’habilitats que els permeten passar de la idea a l’acció incorporant una actitud emprenedora a l’escola. El GEM és la primera escola de Mataró en certificar aquestes competències dels seus estudiants.

Les competències que s’emmarquen dins de la UE EntreComp: The Entrepreneurship Competences Framework, són tres grans àrees:  idees i oportunitats, recursos i passar a l’acció. En el cas concret de la certificació de l’adquisició de la competència emprenedora del alumnes de batxillerat de l’escola GEM s’avaluen en el desenvolupament del Treball de Recerca que s’inicia  a primer de batxillerat i es finalitza a segon.

Aquestes dimensions són les que s’avaluen en el moment concret del desenvolupament del TR a través de cinc competències concretes de dos dels àmbits  de la competència  emprenedora. Concretament en l’àmbit d’Idees i oportunitats, s’avalua la competència de detectar oportunitats de negoci i crear-ne una solució innovadora aplicant la creativitat i el pensament ètic i sostenible. Pel que fa a l’àmbit de Recursos, s’avalua la competència de determinar els recursos necessaris per implementar la solució generada i ser capaç de convèncer a altres perquè se sumin al projecte tot mostrant comunicació eficaç i el lideratge.

emprenedoria1
Validar l'emprenedoria abans d'arribar a la Universitat
 

S’entén les competències com les eines que necessiten els nois i les noies per entendre el món i per posar les bases perquè esdevinguin persones capaces d’intervenir activa i críticament en la societat plural. A més de desenvolupar els coneixements, les capacitats, les habilitats i les actituds (saber, saber fer i saber estar) necessaris, els nois i les noies han d’aprendre a mobilitzar tots aquests recursos personals (saber actuar).

Emprenedoria i TecnoCampus, de la mà

L’emprenedoria és un dels eixos transversals del model universitari del Tecnocampus. La seva trajectòria des del 2010, l’avala com a referent en competències emprenedores (CE) al Maresme. L’Escola de Ciències Socials i de l’Empresa del Tecnocampus (ESCSET) ha dissenyat, impulsat i treballat en la investigació de les competències emprenedores definint un model i un itinerari propi que permet adaptar-lo en qualsevol altre centre o organisme. La Dra. Màrian Buil és l’autora del model i de l’itinerari emprenedor. Dins la línia de recerca que desenvolupa va idear, al 2019, el programa de certificació de competències emprenedores per a escoles i altres organismes emmarcat dins UE EntreComp: The Entrepreneurship Competences Framework.

Pel que fa a l’Escola GEM, l’emprenedoria és un dels eixos educatius claus per entendre el Batxillerat a l’escola, entenent aquesta com una actitud i una competència transversal que acompanya a l’estudiant durant totes les etapes a l’escola i que li ha de permetre encaixar dins d’un món ple de canvis i noves necessitats.

Servei de mentoria per alumnes de batxillerat

Dins del programa, el Tecnocampus ofereix estudiants mentors de l’itinerari emprenedor per guiar des d’una perspectiva emprenedora pròpia als alumnes de l’Escola GEM i  també ofereix una formació MOOC (Massive On-line Open Course) Innotools 2.0. El MOOC conté eines innovadores per introduir el procés emprenedor dins el TdR.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive