Els promotors d'Orgasnic, startup de Mataró que crea productes amb residus orgànics
Els promotors d'Orgasnic, startup de Mataró que crea productes amb residus orgànics

Productes funcionals i decoratius per a la llar fets de residus orgànics

Orgasnic és una empresa mataronina que concep els residus com a recursos i els transforma en productes de qualitat, basant-se en l’economia circular

David Junyent i Ivan Gordillo són els fundadors d’Orgasnic, una Startup de Mataró dedicada a la transformació de residus en nous productes. Sota el eslògan “El plaer de reciclar”, fabriquen productes decoratius i funcionals per la llar, amb l’objectiu de comunicar i transmetre valors de sostenibilitat. Volen demostrar que d’un residu se’n pot treure un producte bonic, funcional i a un preu ecològic, perquè el que tothom veu com un residu, és en realitat un recurs.

El projecte Orgasnic, enfocat a l’economia circular, ha engegat treballant amb els residus generats per la aqüicultura i la restauració, en concret les closques d’ostra, musclo, vieira o escopinya. Aquest és un residu que s’origina en grans quantitats a la península i que està format en un 95% de CaCo3, element utilitzat en moltes indústries. En la primera fase experimental del projecte van col·laborar amb restaurants locals del maresme per a fer la recollida, però a dia d’avui obtenen els residus de la industria conservera, ja que això els permet escalar la producció.

El residu passa per un procés de neteja, desinfecció i trinxat, fins a obtenir la closca en pols. Aquesta pols, juntament amb aglutinants orgànics els permet crear materials 100% orgànics, reciclables i biodegradables, que mitjançant un sistema de motlles fabricats amb tecnologia d’impressió 3D, es converteixen en productes per a la llar. Actualment estan creant una primera col·lecció de productes amb una empresa del sector, i una col·lecció de productes pròpia que es podran trobar en botigues de decoració.

El projecte va ser seleccionat per al Innoemprèn i va ser el guanyador d’un dels premis Creatic. Ara inicia la seva activitat des de la incubadora del Tecnocampus. 

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive