Premi Creatic per un software per diagnosticar la disfàgia. Foto: Sergio Ruiz
Premi Creatic per un software per diagnosticar la disfàgia. Foto: Sergio Ruiz

Premi Creatic per un software per diagnosticar la disfàgia

La 21a edició dels Premis Creatic també reconeixen una iniciativa de reaprofitament de la fracció orgànica i anuncia els nous premis de responsabilitat social

Disfàgia i gestió de residus. Dos dels àmbits en els que Mataró s’ha singularitzat més són els protagonistes dels dos principals guardons que es van donar dijous en el decurs de la Nit de l’Emprenedoria. Era la vegada que fa 21 que els Premis Creatic es concedeixen als millors projectes tecnològics i emprenedors de la comarca i AIMS-OD i Orgasnic són els noms propis d’aquesta edició.

Ja fa anys que al voltant de l’Hospital de Mataró es desenvolupa la investigació sobre la disfàgia. Es tracta d’una malaltia no reconeguda, però que cada cop afecta a més persones i que anirà a més amb el progressiu envelliment de la població. El guanyador dels Creatic 2021 és AIMS-OD i és un software per assistir en el diagnòstic de la disfàgia. “Actualment ​​només dos de cada 8 persones amb disfàgia estan diagnosticades, volem ajudar a multiplicar aquests diagnòstics i esperem servir per al màxim d’hospitals”, van dir els seus responsables, amb el premi i el xec a la mà. 

El seu és un software basat en intel·ligència artificial per al diagnòstic de la disfàgia, que ajudarà a optimitzar els processos de cribratge, diagnòstic i tractament de les persones que pateixen aquesta malaltia. Són el premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació, dotat amb 12.000 euros i una estada bonificada a la incubadora del TecnoCampus durant un any.  Premi gros per a Alberto Martín, Pere Clavé i Xavier Tibau.

Els responsables d'Orgasnic. Foto: Ajuntament

Els responsables d'Orgasnic. Foto: Ajuntament

Decoració orgànica

Com la investigació de la disfàgia, també tot el que té a veure amb la gestió de residus i l’economia circular comença a ser tret identificatiu de Mataró. Ho serà més de la mà d’Orgasnic (el nom és sensacional) que és una iniciativa que, atenció, proposa el disseny i fabricació de productes de decoració per a la llar i la restauració a partir de residus orgànics i que ha iniciat una primera línia amb residus de cloïsses d'ostra, musclo i petxina variada. El seu és el premi al millor projecte amb impacte social (6.000 euros i estada bonificada a la incubadora). El van presentar David Junyent i Iván Gordillo.

La Nit de l’Emprenedoria va servir per altres reconeixements i anuncis. A banda d’un divertit estira i arronsa entre el Mag Lari, que presentava l’acte, i l’Alcalde David Bote o de l’anunci dels nous premis a la Responsabilitat Social de les Empreses que va presentar Sergi Morales com a regidor d’Empresa.  Els nous guardons tenen per nom “Més-Mataró, empresa i societat” i volen promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social (RS) en les iniciatives empresarials, contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS.

Premi al millor projecte femení. Foto: Ajuntament

Premi a Datali Group. Foto: Ajuntament

Els altres premis

El Creatic a  la millor iniciativa liderada per dones, dotat amb 6.000 euros i estada a la incubadora bonificada, va anar a parar a mans de Carla Carrasco pel projecte Datali Group, que planteja serveis d’assessorament especialitzats per a marketplace i ecommerce a partir d’un software que permet  l’optimització dels processos financers i fiscals de les empreses que comercialitzen en entorns online.  La seva va ser una intervenció especial, animant als estudiants presents a tirar endavant els seus projectes igual que ella havia assistit a l’acte anys enrere.

La foto dels guanyadors de la Nit es va completar amb dos guardons que volen fomentar l’emprenedoria entre els estudiants. Així, el premi a l’emprenedoria universitària va ser per a Lam Pau Aparici, pel projecte Ohlechef, una plataforma web que ofereix tallers de cuina online en directe amb xefs de prestigi, i que inclou servei de lliurament previ de tots els ingredients necessaris per elaborar les receptes del taller que es contracta.

El millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional va recaure en les estudiants Cristina Mateos, Jabou Kandeh, Nouhaila Benktib i Yousra Benyermak, de l’institut Thos i Codina, per la proposta  The Coffice Mataró, d’un espai  multiservei que ofereixi sales de coworking, cafeteria i llibreria en un mateix establiment, en un ambient innovador on tinguin cabuda l’activitat empresarial i  l’oci cultural.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive