Un establiment en lloguer a Mataró, un dels àmbits on hi haurà ajuts per fer front a la pandèmia
Un establiment en lloguer a Mataró, un dels àmbits on hi haurà ajuts per fer front a la pandèmia

Nous ajuts a pimes, autònoms i comerços a Mataró afectats per la pandèmia

La Taula per a la reconstrucció social i econòmica aprova cinc noves accions en àmbits com les despeses generades per la Covid o els problemes per pagar els lloguers de locals

La Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró, creada el 2020 per impulsar mesures perquè la ciutat pugui fer front a la Covid, ha aprovat cinc noves accions destinades a enfortir àmbits com les microempreses, els autònoms i els locals comercials. Així ho va decidir en la reunió celebrada el passat 26 de març. 

Entre les més destacades, hi ha una nova línia d'ajuts a microempreses i autònoms, destinats a compensar les despeses forçoses derivades de la situació de pandèmia. En una línia similar que les subvencions aprovades l'any passat, els ajuts han de servir per afrontar despeses en mesures de seguretat, protecció, salut, assegurances, subministraments, assessoria o gestoria, o implementació de nous serveis, entre d'altres. Els ajuts estan limitats a 1.000 euros per empresa o autònom, i subvencionen un màxim del 50% de la despesa aportada. 

També cal remarcar el nou dispositiu que obre l'Ajuntament vinculat als lloguers de locals comercials: es tracta d'un servei d'informació, intermediació i assessorament, que ha de servir perquè els propietaris de negocis i empreses puguin afrontar millor les dificultats a l'hora de pagar el lloguer dels locals on es troben ubicats. L'Ajuntament oferirà gratuïtament serveis legals a través del Col·legi d'Advocats de Mataró, a través de l'oficina Mataró Empresa. 

Les despeses en mesures de seguretat, protecció i salut, subministraments bàsics, assegurances, despeses d’assessoria i gestoria per tramitacions excepcionals, despeses d’arrendament de locals o despatxos d’activitat econòmica, informes o projecte d’adequació de local, implementació de nous serveis o adaptació dels existents per mantenir l’activitat (excepte la digitalització, que va tenir línia pròpia d’ajuts), etc. Se subvencionarà un 50 % de la despesa aportada amb un límit de 1.000 €. Es preveu destinar 350.000 €. Aquesta convocatòria d’ajuts s’obrirà properament.

A banda, la Taula ha aprovat que s'implementin mesures per afavorir la creació d'un APEU (Àrea de promoció econòmica urbana) a Mataró, un projecte del qual se'n parla des de fa anys i que actua a mode de centre comercial a cel obert, promovent i dinamitzant un determinat sector de la ciutat, en aquest cas el casc antic, de manera conjunta entre l'Ajuntament i les activitats empresarials que s'hi desenvolupen. A més, hi haurà una nova línia de subvencions a entitats esportives que participen en competicions estatals. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive