El sector de la logística marcarà el futur.
El sector de la logística marcarà el futur.

Naus industrials per al sector logístic al Maresme: el moment és ara

El sector logístic està creixent davant la situación actual, i a Finques Comajuan compten amb l’experiència necessària per trobar noves oportunitats en aquest sector.

El sector logístic es troba en un moment d’auge evident. Ja fa anys que hi ha necessitats per ampliar espais en aquest mercat, però en els últims mesos, davant la situació de pandèmia i el fet que cada vegada la indústria és menor i es fabrica menys a Catalunya, ha explotat definitivament. Això significa, per tant, que la demanda de naus industrials amb característiques logístiques ha crescut de forma exponencial. Un sector que coneix bé Finques Comajuan, gairebé 50 anys especialitzat en el sector industrial i que defineix què es busca i quina és la situació de Maresme i els seus voltants en aquest mercat.

Les naus industrials enfocades a la logística són aquelles que tenen una sèrie de característiques molt concretes: diàfanes, amb alçada, amb accés per a grans vehicles i naturalment, ben comunicades amb les autopistes i altres vies. Arrel de la pandèmia, la demanda d’aquests espais s’ha disparat, ja que cada vegada es compra més per Internet i es busquen més magatzems per poder deixar el producte.

Es tracta de naus industrials que tenen un dèficit en la seva presència al Maresme, ja que analitzant la costa des de Masnou fins a Pineda, trobem poques naus d’aquestes característiques. Això té un motiu evident: el territori ha estat sempre vinculat a la indústria textil i provoca que no hi hagi una oferta molt gran d’aquest tipus de naus. Per sort, el Maresme es troba a tocar de llocs que compten amb aquest tipus d’estructures, com pot ser el Vallès Oriental, una manera de respondre precisament a l’alta demanda que hi ha d’aquests espais, expliquen des de Finques Comajuan.

Una gran oportunitat

Aquestes naus són una gran oportunitat en una època important on els promotors i els inversors tenen els ulls posats en noves oportunitats per construir naus logístiques, que no cal que tinguin una gran mida: entre els 500 i els mil metres quadrats. A mig termini la demanda seguirà augmentant de manera important, perquè ens hem acomodat a comprar en línia i fins i tot accions que fèiem presencialment, com el supermercat o botigues de grans multinacionals, ara et donen les mateixes solucions a través d’Internet.

Finques Comajuan considera que fer naus logístiques en el moment actual és una inversió a tenir en compte, sobretot en una zona com el Maresme que es troba precisament amb una escassa oferta. Si tenim en compte que la comarca destaca precisament per les seves bones connexions amb la capital catalana, es troba a prop del Vallès i ben connectada amb Girona, les oportunitats en aquest sentit són moltíssimes.

La càrrega i descàrrega de contenidors procedents dels ports, la transformació de sectors com el tèxtil enfocat també a la logística o la distribució de material de sectors que s’espera creixin en la segona meitat de 2021, com l’hostaleria, són alguns dels exemples que tindran una demanda creixent i a la que caldrà respondre.

Finques Comajuan porta gairebé 50 anys especialitzats en el sector industrial i adaptant-se a les necessitats de la demanda de cada moment, per això treballen també per satisfer totes les necessitats en el camp de la logística.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive