Col·lecció The Circular Denim Project de Desigual
Col·lecció The Circular Denim Project de Desigual

Moda solidària i ecològica amb Fundació Maresme i Desigual

La Fundació el Maresme treballa amb Desigual en la primera col·lecció creada íntegrament amb denim reutilitzat

patrocini Pous renda
 


Desigual llança la seva primera col·lecció 100% circular, creada íntegrament amb denim reutilitzat amb la col·laboració de la Fundació el Maresme. L’entitat, que impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual i necessitats complexes, ha format part de la creació de The Circular Denim Project, una col·lecció de peces confeccionades amb criteris de circularitat i proximitat.

La Fundació el Maresme, a través del seu Centre Especial de Treball (CET) en el què ocupa a més de 200 persones amb discapacitat intel·lectual, ha treballat amb la marca de moda en el desmuntatge del denim. La seva tasca ha consistit en separar el teixit del seu forniment, extraient les parts metàl·liques, botons i cremalleres de les peces que després seran utilitzades en la fabricació de les peces de la col·lecció.

Clara Delmuns, directora de producte de Desigual explica que “els reptes de la indústria tèxtil poden abordar-se des de la creativitat i la col·laboració amb socis de confiança, compromesos amb la sostenibilitat i el desenvolupament de fórmules per desplegar l'economia circular en el sector de la moda. La col·lecció Circular Denim n’és la prova. Amb aquest projecte fem un pas endavant en la nostra aposta per crear una moda més respectuosa amb l'entorn, tant social com mediambiental, promovent una segona vida per als teixits”.

Desigual ha col·laborat també amb dues empreses de dilatada experiència i referents en la indústria tèxtil espanyola. Juntament amb la Fundació el Maresme, la companyia valenciana Belda Llorens, que porta més de 40 anys investigant en reciclatge de cotó per a la creació de filatures d'alta qualitat, ha liderat el triturat i filat, fent ús del reciclatge mecànic per a esqueixar el teixit i convertir-lo en fibra. Finalitzant el procés, Textil Santanderina, s'ha ocupat de tintar els fils i crear el nou teixit per a les peces de la col·lecció, comptant així amb la seva experiència, coneixements i protocols d'eficiència i sostenibilitat.

“Aquest tipus d'actuacions i projectes són clau per a l'avanç del sector en la matèria de circularitat, reduint l'impacte mediambiental i potenciant noves formes de consum“, afegeix Delmuns, “i obrim així el camí per donar resposta a la nova legislació en matèria de residus i sostenibilitat dels productes tèxtils i a les demandes dels consumidors”.

Amb aquesta col·lecció, Desigual s’ha centrat en el producte sostenible, un dels eixos clau de la seva actuació en matèria de sostenibilitat. L'estratègia, emmarcada en el Pla de Sostenibilitat i RSC 2020-2023, tenia com a objectiu que per a enguany la meitat de les referències fossin sostenibles, una fita que va superar ja el 2022 amb un 55%. Per a aquest 2023 s'espera que més del 70% de les peces siguin més respectuoses amb el medi ambient, ja sigui pel tipus de fibres utilitzades o els processos de producció.

Circularitat per l’avanç en sostenibilitat

The Circular Denim Project és una iniciativa on el protagonista és el disseny circular i té en compte tot el procés de producció, des de la definició de les peces fins al seu reciclatge, ja que s'ha creat perquè els teixits puguin desagrupar-se amb facilitat i tornar a ser utilitzats. De la mateixa forma, també els botons podran ser despresos ràpidament al final de la vida útil del producte.

“Per a Desigual cada peça és una oportunitat per aportar valor afegit, i això implica tenir cura de les condicions de disseny, producció i distribució, amb la finalitat de minimitzar el seu impacte en el medi ambient. Caminem cap a un model de negoci que inclou la gestió de residus o l'ús de materials reciclables i reciclats. En aquesta col·lecció tenim en compte cada detall per tal de facilitar la reutilització i reciclatge, que han estat sempre presents des de la creació de la companyia i que ara prenen un nou protagonisme”, afegeix Clara Delmuns.

Desigual ha documentat tot el procés de creació de la col·lecció per donar una major transparència i visibilitat al projecte. S'han elaborat diverses peces audiovisuals que mostren des del desmuntat fins al disseny i que es poden veure en la web: The Circular Denim Project.

Circular Denim s'emmarca en Love The World, la filosofia que engloba tot el treball de Desigual en matèria de sostenibilitat i que busca la millora des d’una forma transversal, posant el protagonisme en la reducció de l'impacte mediambiental. La creació de producte sostenible es complementa amb la reducció d'emissions, una estratègia d'eficiència energètica i la reducció de plàstic i implementació d'embalatge més sostenible, entre altres mesures.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive