Sandra Iruela, avaluadora perfumista
Sandra Iruela, avaluadora perfumista

Jo de gran vull ser avaluador perfumista

Els avaluadors perfumistes són essencials en la creació de fragàncies, ja que combinen els coneixements tècnics amb una sensibilitat olfactiva especialitzada

patrocini pous comunitats


La creació d’una fragància és un procés complex que requereix la col·laboració de diversos perfils professionals: un expert en màrqueting, un perfumista i un avaluador perfumista. Aquest últim perfil, menys conegut però essencial, actua com a pont entre els altres dos, combinant coneixements de màrqueting i perfumeria per assegurar-se que la nova fragància compleixi amb les expectatives del mercat i mantingui la qualitat olfactiva. La formació d’aquest perfil crucial ha fet un pas endavant amb l’acord entre Sandir, l’escola de perfumeria dirigida per la prestigiosa perfumista Sandra Iruela, i la Universitat de Barcelona.

Fins fa poc, la Sandra Iruela impartia la formació d’avaluadors perfumistes exclusivament a través de la seva escola. No obstant, gràcies a un nou acord amb la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, aquesta formació ara té valor i homologació universitària. Això converteix la Universitat de Barcelona en la primera de l’estat a reconèixer i dotar de valor aquest perfil professional tan important en la creació de fragàncies.

Segons Iruela, “és una fita molt significativa en la nostra recerca a l’hora de donar la millor formació als futurs avaluadors en perfumeria”. Aquest pas endavant no només ofereix un reconeixement acadèmic, sinó que també proporciona als estudiants una formació més estructurada i completa.

Durant els primers mesos del curs, vint estudiants d’arreu del món reben formació sobre la indústria del perfum, els processos creatius i d’innovació, la creació de perfums, la millora de productes i projectes, així com els processos comercials. El programa inclou una dimensió pràctica important, amb sessions i pràctiques olfactives a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona. A més, amb Sandir i Sandra Iruela ubicats a la riba oest del Mar Mediterrani, els estudiants també tenen l’oportunitat d’aprendre sobre la rica tradició olfactiva d’aquesta regió, afegint un context cultural valuós a la seva formació.

Un postgrau

Un cop finalitzats els estudis, els graduats obtindran el títol de Postgrau en Ciència i Tecnologia del Perfum, edició 2024-2025. Aquest títol no només certifica la seva formació especialitzada, sinó que també els obre la porta a una nova sortida professional en una indústria en constant creixement. 

Una peça clau del negoci

Els avaluadors perfumistes són essencials en la creació de fragàncies, ja que combinen els coneixements tècnics amb una sensibilitat olfactiva especialitzada, garantint que cada nou perfum compleixi amb els estàndards de qualitat i les necessitats del mercat. Aquesta formació reglada ofereix als estudiants l’oportunitat de convertir-se en experts reconeguts en aquest camp, ampliant les seves oportunitats laborals en el sector de la perfumeria i el màrqueting olfactiu.

Una referent en el món de la perfumeria   

Sandra Iruela, apassionada pels perfums des de petita, porta més de 20 anys dedicada a  aquest món. Llicenciada en ciències químiques i especialitzada en olors i experiències  olfactives, ha creat fragàncies per a artistes com David Bisbal i Eva González, i ha treballat  en màrqueting olfactiu per a multinacionals com Ikea i marques de moda com TUC TUC. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive