Intel·ligència artificial per Amazon ‘made in Mataró’
Intel·ligència artificial per Amazon ‘made in Mataró’

Intel·ligència artificial per Amazon ‘made in Mataró’

L’startup mataronina Epinium ha desenvolupat un programari per a ajudar als venedors en Amazon a millorar les seves vendes

patrocini Pous renda
 

La mataronina Epinium tanca una ronda d’inversió de mig milió amb socis com el Banc Sabadell

L'empresa de programari Epinium, amb seu a Mataró, i que ajuda a marques i agències amb vendes en Amazon a millorar els seus resultats amb intel·ligència artificial, ha tancat una ronda de 500.000€ en la qual ha participat Banc Sabadell a través de BStartup. L'operació ha estat liderada per LLYC Venturing, i compta també amb la participació d'inversors com KOMM Investment (Michael Kleindl) i Jordi Ordoñez, entre altres.

Epinium destaca per la facilitat de connectar i gestionar múltiples comptes en una sola plataforma en segons, així com totes les integracions relacionades amb màrqueting en Amazon (Seller Central, Vendor Central, Brand Analytics i Amazon Ads). Una vegada feta la integració, els usuaris poden veure analítica avançada dels seus comptes, una auditoria per a saber què han de fer per a millorar els seus resultats i eines d'optimització SEU i publicitat en Amazon amb intel·ligència artificial pròpia i integracions com ChatGPT.

Un exemple d’èxit

El programari, llançat al mercat en 2021, compta actualment amb més de 70 clients repartits entre Espanya, Itàlia, Alemanya, Turquia i altres països. Algunes de les marques amb les quals actualment treballen són: Educa Esborres, Bandai, Quirumed, Nutriben, Aiwa, i agències com Kiliagon, Rocket Digital i Apatxe parteix de LLYC. En 2023 van ser reconeguts com Advanced Partner de Amazon Ads, la màxima distinció d'eines o agències que gestionen una elevada inversió publicitària.

Segons explica el seu CEO, Carlos Martínez, Epinium ha estat una de les poques startups que en una fase tan inicial ha aconseguit ser rendible, fita aconseguida des d'inicis del present any. En els últims mesos han aconseguit un creixement mitjà del 20%. Segons les seves paraules, “Estem encantats de comptar amb nous socis de primer nivell com són Banc Sabadell i LLYC, a més amb la injecció de capital podrem trepitjar més l'accelerador del creixement. Tant el nostre programari com el nostre equip ja es troben totalment llestos per a escalar el negoci”.

Ibo Sanz, Director General de LLYC Venturing, destaca: “El retail màrqueting és una de les tendències dominants del sector. Des de LLYC volem aportar solucions als nostres clients que els ajudin a tenir èxit, i estem compromesos amb mantenir-nos innovadors i rellevants. Ajudant a Epinium en el seu creixement complim tots dos objectius”.

Yolanda Pérez, directora de BStartup en Banc Sabadell valora així la inversió: “Des de Bstartup observem la tendència creixent dels retailers multimarca convertint-se en marketplace, per la qual cosa sembla que les marques hauran de ser capaces de captar en els diferents marketplace i fidelizar en ecommerce. És per això, que eines com Epinium que facilitin la gestió i automatitzin tasques en els diferents marketplace seran d'alt valor afegit per a les marques”.

Més creixement

Amb aquesta injecció de capital l'empresa té com a objectiu principal l'ampliació de l'equip, enfocant-se en les àrees de IT i vendes. A més, es destinaran recursos per a començar a invertir en publicitat, la qual cosa els permetrà consolidar-se en el mercat espanyol. Paral·lelament, l'empresa buscarà continuar la seva expansió en aquells mercats on ja tenen presència, i al mateix temps, explorar la possibilitat d'obrir nous mercats internacionals. Aquesta estratègia permetrà a l'organització enfortir la seva posició en el mercat i continuar creixent.


 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive