Coop de Pedal s’instal·la a l’antiga cooperativa l’Estrella
Coop de Pedal s’instal·la a l’antiga cooperativa l’Estrella

Coop de Pedal s’instal·la a l’antiga cooperativa l’Estrella

La cooperativa de ciclo-logística Coop de Pedal tindrà la seva seu en un dels locals propietat de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró al carrer Meléndez Valdés

Nou projecte cooperatiu a un històric espai cooperativista. Coop de Pedal operarà a partir d’ara des del local de l’antiga cooperativa l’Estrella, al carrer de Meléndez Valdés de Mataró. D’aquesta manera, l’empresa s’instal·la en un dels espais històrics del patrimoni del moviment cooperativista que gestiona la Fundació Unió de Cooperadors

Coop de Pedal SCCL és una cooperativa de treball sense afany de lucre fundada a Mataró l'any 2017 i constituïda formalment l'agost de 2018. L'empresa pren la bicicleta com a eina d'autorganització del treball amb l'objectiu de crear activitat productiva i formativa professional, estable en el temps i garantint les condicions laborals de les persones que hi treballen. D'una banda, Coop de Pedal ofereix serveis de ciclo-logística i missatgeria urgent per a empreses, comerços i entitats locals, sent empresa pionera en el sector a nivell comarcal. A més, ofereix serveis de formació en mecànica de bicicletes i missatgeria en bici amb la finalitat de transmetre coneixement i cultura ciclista urbana amb impacte directe en els sectors socials amb més necessitats d'inclusió en el món laboral. D'aquesta manera i a través de la bicicleta, Coop de Pedal pren com a eina de transformació mediambiental i social la bicicleta, i treballa per esdevenir una entitat de referència a Mataró i el Maresme en el sector de la ciclo-logística i la formació ciclista a nivell socio-laboral.

Després de 2 anys instal·lada al Viver d'empreses d'economia social del Cafè de Mar, l'accés al local de la històrica cooperativa L'Estrella, situat el carrer Meléndez Valdés, suposarà per a Coop de Pedal un salt endavant pel que fa a la consecució de nous reptes, podent així seguir ampliant la seva tasca en logística urbana sostenible, ampliant el número d'enviaments a través de la col·laboració amb Koiki, empresa de referència a nivell internacional en logística sostenible socialment i mediambientalment.

Local històric al ‘carrer del Monumental’

El local de L'Estrella forma part del patrimoni de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. Situat al carrer Meléndez Valdés, és on antigament hi havia situada la seu de la cooperativa L'Estrella, sucursal número 5 de la Unió de Cooperadors, botiga de queviures i bodega (planta baixa) i cafè-biblioteca (primer pis), en l'edifici que va ser construït l'any 1925. Després de la guerra civil, va ser un dels locals espoliats del patrimoni de la Unió de Cooperadors. Abandonat durant molts anys, va ser ocupat per activistes del moviment cooperatiu de Mataró, i durant els anys vuitanta i noranta s'hi va desenvolupar allà durant alguns anys la campanya de la joguina organitzada per la Unió. Un cop l'edifici va ser enderrocat per construir-ne un de nou, el nou local de la planta baixa dels números 15 i 17 del carrer va passar a formar part del patrimoni de la Fundació Unió de Cooperadors, que és l'encarregada d'explotar-lo.

 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive