Bebés Llorones.
Bebés Llorones.

Paula Saez

El boom dels bebés Llorones: de Catalunya a Netflix

Descobrim l’historia rere els Bebés Llorones, una joguina creada a Terrassa per IMC Toys que ha arribat fins i tot a tenir una sèrie de Netflix pròpia.

patrocini pous
 

Creada al 1981 amb l’objectiu d’importar i distribuir joguines, IMC Toys és una empresa de Terrassa que ha crescut de forma exponencial des de la seva creació, quan eren distribuïdors locals, fins a passar a tenir la joguina més venuda de l’Estat espanyol i Itàlia, facturant milions d’euros anuals. Bebés llorones, unes nines que destaquen especialment per “plorar llàgrimes de veritat”, presenten diversos models personalitzats amb disfresses d’animals. El seu èxit ha arribat al punt de tenir una sèrie pròpia per a Netflix anomenada Bebés Llorones Lágrimas Mágicas  (2018) i aquest any han presentat una nova línia de productes més enfocades als nens i nenes una mica més grans.

L’èxit català de Bebés Llorones      

"Al principi de tot treballàvem molt amb Disney, Marvel o Star Wars i amb productes llicenciats, però el model  s’ha anat esgotant. Els més petits no s'esperen a les sis de la tarda per veure Spiderman, ho volen veure a Youtube o altres plataformes en altres horaris i quan els vingui de gust. Era el moment de desenvolupar productes sense llicència i no vinculats a cap pel·lícula", comenta Ventura a VIA Empresa.

Nines variades i amb personalitat pròpia, grans ulls que ploren llàgrimes de veritat i una amplia varietat de models diferents. Aquestes són només algunes de les claus que han fet triomfar les bebès ploraneres amb un important auge en els darrers anys. Per a IMC Toys la innovació és un pilar fonamental i és per aquest motiu pel qual la inversió en I+D que fan any rere any arriba a xifres milionàries. 

“L'organització dels equips és multidisciplinar, incloent-hi professionals del màrqueting, dissenyadors gràfics o enginyers industrials. Tots ells treballen des del concepte creatiu, el desenvolupament de la idea, el packaging, l'storytelling, l'espot publicitari i fins i tot el preu, per llançar les novetats de cada any”, esmenta Albert Ventura, CEO de la companyia, en una entrevista amb interempresas.

Aquest esperit innovador es tradueix en l’audiovisual, al voler portar les seves joguines un pas més enllà i a través de la pantalla. La idea els va ajudar a establir un èxit rotund amb milions de visualitzacions a la sèrie pròpia que tenen a YouTube fins al punt de cridar l’atenció de Netflix i que aquests establissin un acord per portar la sèrie a la plataforma de streaming més famosa del món. Amb una primera temporada que ha estat tot un èxit i s’ha col·locat entre les series infantils més vistes, també s’emet per Disney Channel i altres plataformes.    

Tot i que també hagin sofert part dels problemes de distribució derivats de la pandèmia i la por que segueix havent a Europa arrel de la guerra a Ucraïna, sembla que Ventura mira cap el futur amb esperança de que tot millori i la situació superada els ajudi a anticipar-se davant futurs reptes. A IMC Toys no planegen parar i ja han creat les BFF Best Friends Forever, unes noves nines que es centren en la idea de l’adolescència, amb un disseny més juvenil. Serà el seu proper gran èxit? No tenim cap dubte al respecte.  

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive