Les dones estalvien més
Les dones estalvien més

Els homes estalvien menys que les dones

Les dones a Espanya estalvien més que els homes fins i tot cobrant més d'un 20% menys que ells

patrocini pous lloguer segur
 

Durant el 2022, les dones espanyoles van estalviar fins a un 15% més que els homes, prop d’un 10% del seu sou. Concretament, a la primera meitat de l’any van estalviar fins a un 8% del sou, i de juliol a desembre va baixar fins al 7% degut a la pujada de preus.

Aquestes dades les reflecteix un estudi realitzat pel banc en línia N26, que ha trobat que les espanyoles són unes de les que més han estalviat a Europa l'últim any, frec a frec amb les austríaques.

Però les dades de l'informe compartit a Business Insider España revelen més coses. Darrere de les xifres que mostren un increment del nivell d'educació financera, es continuen amagant desigualtats significatives entre les dones i els homes del país –encara que també d'Europa i del món–.

Elles se senten més exposades al risc financer

Els números mostren que elles se senten exposades, amb sous encara encara menors que els dels homes i que, com a l'any anterior, “busquen rendibilitzar cada euro”.

Per altra banda, un informe publicat per Comissions Obreres (CCOO) va detectar que les dones guanyen 5.252 euros anuals menys que els homes. 21.682 euros davant dels 26.934 euros bruts de mitjana a l'any. El salari anual mitjà en el cas de les dones representa aleshores un 80% del dels homes.

Aquesta diferència fa que ells puguin estalviar molt més que elles al llarg de la carrera, però amb molt menys esforç. Les dones tenen la necessitat d'estalviar un percentatge més gran del seu sou per al futur i, ni amb això, aconsegueixen guardar la mateixa quantitat de diners que ells.

Les dones acostumen a sentir un risc financer més gran que els homes, i el mitiguen estalviant. La penalització de la maternitat, la distribució desigual de la riquesa i la cura no remunerada d'altres persones hi contribueixen.

El 75% de les que no han de comptar amb l’ajuda de tercers reconeix que és per la seva capacitat d'estalvi i els seus coneixements sobre eines financeres.

En ell món de la inversió continuen sent una minoria

Diuen estar menys informades que els homes, un 48% davant d'un 59% a Europa (a Espanya només un 30%). I, per tant, inverteixen un 29% menys.

"La inversió continua sent un camp on les dones se senten menys còmodes, respecte als homes. Això sovint fa que elles prefereixin estalviar en el sentit tradicional, en un compte d'estalvi, abans que fer-ho invertint", expliquen els experts de N26 en una nota. Aquest tipus de productes són també alguns dels més populars entre principiants.

Elles prioritzen la seguretat financera i el patrimoni a llarg termini —una de les raons principals per les quals els homes més rics del món li encarreguen la gestió de les seves finances—. De facto, segons les dades de Mastercard, les principals aspiracions d'inversió són una casa i plans de benestar per a la família.

Fontbusinessinsider.es

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive