portada grafic comajuan
portada grafic comajuan

Gráfic de la setmana: la pèrdua d'empreses al 2020 al Maresme

El Maresme perd 801 empreses el 2020, tot i experimentar una de les reduccions relatives menors de la demarcació de Barcelona

 

A causa de la pandèmia el Maresme va reduir un 6,5% el seu teixit empresarial l’any 2020 en comparació amb l’any anterior, passant de 12.391 a 11.590 empreses, unes 801 menys. Amb tot, aquesta reducció va ser força inferior a la mitjana de Catalunya, on la xifra d’empreses es va contraure un 7,9%, traduint-se en 20.480 empreses menys.

Les afiliacions a la Seguretat Social segons la residència padronal van disminuir un 1,3%
interanual, el que significa que la comarca va tancar el 2020 amb 2.427 afiliats menys. Una reducció que va afectar lleugerament més els homes i ha castigat més als afiliats menors de 30 anys (-6,1%). Al conjunt de Catalunya, la reducció interanual de l’afiliació segons residència el 2020 va ser d’un 1,9%.

L’atur registrat va augmentar un 23,2% respecte al 2019 i es va situar en 30.644 persones
aturades. No obstant això, tot i que l’increment d’aturats es va produir de forma generalitzada arreu de Catalunya on la mitjana de la variació va ser d’un +28,2%, el Maresme va ser la quarta comarca de la demarcació de Barcelona on menys va augmentar-ne.

Aquestes són les principals conclusions a nivell comarcal que destaca la Cambra del Maresme de la Memòria econòmica de Catalunya 2020 elaborada pel Consell de Cambres de Catalunya i presentada el passat divendres a La Llotja de Mar de Barcelona.

patrocini comajuans

Comentaris (3)

Audrey Fa 1 any
És difícil prendre mesures, un codi QR ha d’estar present a tots els llocs públics i els estiuejants poden vacunar-se o fer una prova de PCR de 12 € als farmacèutics que els poden enviar al telèfon un codi QR negatiu per passar les vacances sense estar la por de ser ciutadans contaminats que també vulguin anar a llocs públics també han de tenir un codi QR més gestos de barrera la màscara que ens preocupa la pandèmia
Audrey Fa 1 any
Simplement, els polítics han abandonat el vaixell que van deixar sols als seus ciutadans davant d’un problema real, la pandèmia que ha d’afrontar primer la policia espanyola catalana està de vacances. Tots són incapaços de fer els deures malgrat les trucades dels metges de tots els SOS han quedat una carta morta afortunadament que la policia està activa la policia i els Mossos només el ministre de l'Interior i la justícia es manté fidel als ciutadans perduts en la incapacitat dels p
Andrés Fa 1 any
La culpa no es sólo de el cocido, también la tiene los políticos y en Cataluña la falta de gobierno,cuando en Madrid subía los casos de virus decían que tenían que cerrar las puertas a los madrileños y ahora que Cataluña tenemos más casos que nadie a quien le echamos las cuñas.pues lo mismo pasa con las empresas cierran por motivos de no centise seguras con este gobierno de la genaritat que más que gobierno es un grupo de personas que no hacen nada por los ciudadanos.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive