Xarxes socials al gràfic de la setmana
Xarxes socials al gràfic de la setmana

Estudi de xarxes socials a Espanya: ús, tendències i molt més

Analitzem al gràfic de la setmana com fem servir les xarxes socials, quines estan creixent més, quines decauen i molts detalls interessants a través de l'estudi encarregat per IAB, el més complert de tots.

 

Les xarxes socials creixen i es consoliden. La pandèmia per Coronavirus ha fet que el seu ús sigui encara més estès entre la societat. Un 85% dels internautes fan servir xarxes socials: 27 milions de persones a Espanya. De les quals, el 51% són dones i el 49%, homes. Les franges d'edat que més fan servir les xarxes van dels 25 als 40 anys (35%) i dels 41 als 54 (33%).

En aquest sentit, cal destacar que Facebook és la xarxa social més coneguda amb un 91% de coneixement, seguit d'Instagram, que és un 74%, i Twitter, en tercer lloc amb un 64%.

D'altra banda, la xarxa social més utilitzada és Whats App amb un 85% dels usuaris enquestats, seguit de Facebook amb un 75% i de Youtube amb un 70%. En quart lloc hi ha Instagram, que creix molt i agafa distància de Twitter, cinquena xarxa. La que més ha crescut, en tot cas, és TikTok amb un 16% de creixement respecte 2020.

Respecte a l'ús de les xarxes socials, cal destacar que Facebook es manté segona darrera de Whats App però amb una realitat: cau vuit punts percentuals en el darrer mes. En canvi, Instagram en creix cinc (del 55 al 60%) i s'acosta a Youtube, tercera amb un 63% d'ús el darrer mes.

Les xarxes més abandonades

Per la seva banda, el rànquing de xarxes que més s'han abandonat en l'últim any són Snapchat, de caiguda evident i canibalitzada per d'altres com Instagram i TikTok; el cas de Facebook, que cau un 4%, i seguides de Telegram i Twitter també amb un 4%. La diferència és que Facebook ja fa un parell d'anys que està caient d'aquesta manera.

Coincideixen aquestes dades amb el vostre ús a les xarxes?

 

patrocini bleconomistes

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive