Ofertes del mercat laboral al SOM de Mataró
Ofertes del mercat laboral al SOM de Mataró

L'atur mataroní, al nivell més baix dels darrers 15 anys

Es preveu que la tendència a la baixa continuï durant el mes de juliol, amb la possibilitat d'aconseguir una xifra inferior als 6.800 desocupats

patrocini Pous renda
 

Segons les dades registrades el passat mes de juny de 2023, l'atur a Mataró ha assolit xifres que no es veien des de fa més d'una dècada. Amb un total de 6.878 persones desocupades, s'ha produït una disminució de 162 persones respecte al mes anterior, una reducció relativa del 2,3%. A més, es preveu que la tendència a la baixa continuï durant el mes de juliol, amb la possibilitat d'aconseguir una xifra inferior als 6.800 desocupats.

El mes de juny sol ser tradicionalment un període en què l'atur disminueix a la ciutat. De fet, en els últims 17 anys, l'atur s'ha reduït en 17 ocasions durant aquest mes, mentre que només en tres ocasions ha experimentat un augment.

Cal remuntar-se fins al mes de març de 2008 per trobar una xifra de desocupats més baixa que la registrada el passat juny. Aquesta notable millora en l'ocupació es reflecteix en la comparativa amb el mateix mes de l'any anterior, amb una disminució de 362 persones desocupades a Mataró, una caiguda relativa del 5%. Malgrat aquesta dada positiva, el descens de l'atur al Maresme és lleugerament inferior al de la ciutat (-3,7%). A la província de Barcelona i a Catalunya en conjunt, també s'observa una disminució més modesta de l'atur, amb un 1,2% i un 2,5%, respectivament. A escala nacional, l'atur registrat presenta una reducció interanual més destacada, amb una caiguda del 6,7%.

WhatsApp Image 2023 07 05 at 17.29.14
L'evolució de l'atur registrat els últims 5 anys

 

Pel que fa a la taxa d'atur registrat a Mataró, aquesta se situa en un 11,2%, una xifra que no s'observava des de gener de 2008. En comparació amb altres municipis de més de 50.000 habitants a la província de Barcelona, Mataró ocupa el quart lloc amb la taxa d'atur més alta, situada per darrere de Manresa, Santa Coloma de Gramenet i Badalona.

Aquestes dades posen de manifest l'evolució positiva de l'ocupació a Mataró i suposen una bona notícia per als habitants de la ciutat, així com per a l'economia local. No obstant això, cal continuar treballant per seguir fomentant la creació de llocs de treball i afavorir la recuperació econòmica en el context actual.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive