Assessorament en criptomonedes
Assessorament en criptomonedes

Criptomonedes i actius digitals, canvis en la seva tributació i declaració: alerta als inversors

Aquest primer trimestre de 2024 és clau per posar en ordre la declaració d'actius digitals, amb multes severes per a qui ho incompleixi. Tot el que cal saber de la mà d'Assessoria Xifra de Mataró.

L'ecosistema de les criptomonedes i els actius digitals, incloent criptodivises, tokens i NFTs, està experimentant canvis substancials en la seva regulació i tributació. Aquest 2024, els inversors en aquests actius es troben davant d'un escenari reformat pel marc normatiu establert per les últimes Directives Comunitàries i els decrets de l’Agència Tributària espanyola. Aquests canvis imposen noves obligacions de control i informació tant als tenidors d'aquests actius com a les plataformes digitals que faciliten la seva gestió.

Novetats en la tributació

La nova regulació defineix amb major claredat com s'ha de reportar la propietat i les transaccions d'aquests Actius Patrimonials. Ara, qualsevol interacció amb criptodivises, tokens o NFTs pot tenir implicacions fiscals que requereixen una atenció detallada. La pregunta és: estàs preparat per a aquests canvis?

Per exemple, l'Agència Tributària requereix informació detallada de les transaccions, incloent el tipus de moneda virtual, les unitats adquirides o transferides, i el valor d'aquestes operacions. A més, les primeres declaracions d'aquestes operacions hauran de realitzar-se entre l'1 de gener i el 31 de març de 2024.

iStock 1472029329
 

Com t'afecta?

Aquests canvis afecten a tots els inversors, des dels més petits als més grans, posant de manifest la necessitat d'un assessorament especialitzat. Les preguntes clau que tot inversor hauria de plantejar-se inclouen:

  • Quines operacions amb criptomonedes són subjectes a tributació?
  • És possible compensar pèrdues amb beneficis en la Declaració de la Renda?
  • Quin és el període per realitzar aquestes compensacions?
  • Haig de declarar els actius que poseeixo si sumen menys de 50.000 euros de valor?

Buscar assessorament especialitzat

En aquest context, Assessoria Xifra es posiciona com un pioner en l'assessorament personalitzat en la tributació d'actius digitals a Mataró. El seu enfocament personalitzat els permet avaluar detalladament la situació i els riscos de cada inversor, garantint una comprensió clara de les seves obligacions fiscals i optimitzant la seva estratègia tributària.

Evitar sancions

Les penalitzacions per no complir amb aquestes noves obligacions són severes, amb multes que poden ascendir a mínim 5.000 euros per cada criptomoneda no declarada. Aquestes quantitats poden incrementar-se significativament en cas d'informació incompleta o inexacta.

Els canvis en la tributació de criptomonedes i actius digitals representen un desafiament i, alhora, una oportunitat per als inversors. L'assessorament especialitzat d'Assessoria Xifra ofereix la clau per navegar amb èxit per aquest nou escenari, garantint el compliment fiscal i protegint els teus interessos. No deixis que la complexitat de les noves regulacions afecti la teva tranquil·litat o el teu patrimoni i prepara't adequadament per aquesta nova era digital.

Demana més informació:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive