-
-

Creix la contractació al Maresme durant el segon trimestre de 2016

Dades positives de l'observatori de desenvolupament local respecte el primer trimestre de l'any i respecte 2015.

L’avanç de dades de l’informe que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme sobre el comportament del món sociolaboral indica que la contractació, durant el segon trimestre de l’any, ha augmentat un 4,61% respecte al mateix període de 2015. L’avanç d’indicadors sociolaborals al Maresme durant el segon trimestre de l’any són en general positius. Els paràmetres “ocupació” i “contractació” van a l’alça. Tot i això, es van registrar 2 Expedients de Regulació (ERO) que van afectar 8 treballadors.

Les dades també xifren en 16.002 els maresmencs i maresmenques baneficiaris de prestacions per desocupació. Aquesta xifra ha baixat respecte al trimestre anterior en què hi havia 19.028 persones beneficiàries.A nivell d’ocupació hi ha actualment 90.113 assalariats i 35.347 autònoms, el que suposa un increment del 2,45% respecte el mateix període de 2015. La contractació per sexe ha crescut en un 8,35% en dones (13.786 contractes nous) i un 1,34% en homes (14.789) que suposen un total de 28.575 contractes nous.

A més, sembla ser que una de les pràctiques habituals durant la crisi s’ha reduït dràsticament. Es tracta dels Expedients de Recoluació d’Ocupació, que en aquest període analitzat només n’hi ha hagut dos a la comarca afectant a vuit treballadors. S’han realitzat en el sector de serveis en comerç a l’engròs i comerç al detall. unes dades positives si es té en compte que durant el primer trimestre de l’any es van produir 19 ERO a la comarca afectant a un total de 457 treballadors.

En general totes les dades són més positives que les que es van enregistrar el primer trimestre de l’any. Hi ha hagut més ocupació, ha crescut la contractació quan als tres primers mesos va caure un 3,73% (això es deu en part a l’època d’estiu i els teballs de temporada). L’atur segueix baixant respecte el mateix període de 2015, com ja va passar al primer trimestre.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive