Hipoteques fixes o variables.
Hipoteques fixes o variables.

Contingut Expert

Canvi de tendència: les hipoteques variables volen destronar a les fixes

Els bancs estan apostant fort per les hipoteques amb tipus variable davant la recuperació de l'Euribor. Què ha de fer l'usuari?

El mercat de les hipoteques a l'Estat espanyol està en plena revolució. L'euribor, l'índex que calcula l'interès de les hipoteques variables, es troba en una escalada que pot disparar-se encara més si els tipus d'interès del Banc Central Europeu pugen com s'està especulant. Això suposa, naturalment, que els bancs estiguin pensant en recuperar les hipoteques variables com una aposta que els permeti tenir millor rendibilitat. Àkteon experts en hipoteques destaquen tots els detalls de què pot passar en el mercat actualment.

Tal i com relaten els consultors financers, la banca està intentant virar els seus esforços a les hipoteques de tipus variable, ja que si l'euribor segueix pujant, ells s'emporten una millor part del pastís. Quina és la tàctica que segueixen? Molt senzilla, posar més barates les hipoteques variables per incentivar-ne la contractació.

Les previsions, tot i que tal i com està el món poden canviar, és que l'euribor torni a números positius aquest mateix 2022, fet que provoca que els interessos variables seran més alts que els fixes. Per tant, el moviment passa per fer atractiu el que és variable i per pujar els preus de les hipoteques a tipus fix.

  • Vols més informació? Contacta amb Àkteon sense compromís aquí

Hipoteques a tipus fix, un risc per les entitats

Tal i com expliquen des d'Àkteon, ara mateix les hipoteques a tipus fix són un risc per la banca, ja que si firmen un número concret i aquest es troba per sota d'un mercat amb tendència alcista, es troben perden possibles ingressos. Per això, la clau ara és empènyer a l'usuari a les hipoteques de tipus variable.

Actuamlent ens trobem amb increments en el TIN de fins el 1,75%, i segurament seguiran creixent perquè el mercat així ho està demostrant. Per tant, les hipoteques a tipus fixe a preus molt econòmics començaran a desaparèixer. El millor que es pot fer és mirar el mercat i intentar adaptar-se al que cada client necessiti. Per això, Àkteon experts en hipoteques treballen per trobar els preus i les condicions més competitives per a cada cas. Cal recordar que el preu de les fixes encara està per sota del preu de 2020, pel que són atractius. El que no queda clar és fins quan.

Val la pena donar el salt a les hipoteques de tipus variable?

La resposta, com sempre, és depèn. I depèn de tots els condicionants i context de cadascun dels clients, així com també de la seva manera de ser. Tenir una quota estable que saps que és inamovible pot ser una bona opció si el que et surt a final de mes ja t'està bé a pagar durant tots els anys.

En el cas de la variable, hi ha el joc de creure que l'Euribor està lluny d'aconseguir créixer el suficient i per tant, confiar que durant diversos anys se seguirà pagant menys. La clau, diuen els experts, és assegurar-se que es té capacitat de pagar les mensualitats encara que l'Euribor toqui el 3% i el 5%, que era el seu màxim. La viabilitat econòmica és el més important, sigui una elecció o l'altra.

  • Contacta amb Àkteon per a més informació aquí

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive