-
-

Beneficis de seguir estudiant en edat adulta

Estudiar permet ampliar horitzons personals i professionals.

Mai deixem d’aprendre, la vida és una constant adquisició de vivències i aprenentatges. Hi ha moltes formes de seguir formant-se i estudiar no vol dir només memoritzar llibres i apunts per aconseguir superar un examen. Experts psicòlegs i educadors asseguren que els millors aprenentatges i dels quals s’aprèn més, són aquells que generen molt d’interès en la persona i que o poden estudiar-se a través d’activitats, accions o experiències. Aprendre a cuinar, estudiar un nou ofici o carrera, documentar-se per un projecte, parlar un nou idioma, aprendre a ballar o convertir-se en expert en un tema molt concret que t’apassioni són alguns dels exemples d’estudis o aprenentatges que es poden fer pel plaer propi d’aprendre o per aconseguir objectius personals o laborals. Estudiar té molts avantatges.

Mantens la ment activa: és molt important exercitar el cervell cada dia. Llegir, estudiar i resoldre problemes són activitats que generen molta activitat cerebral. És important anar entrenant la ment durant tota la vida i no descuidar-la quan ens anem fent grans.

T’obres a altres oportunitats: el fet d’estudiar o aprendre altres coses que fins ara no sabies, et pot obrir portes professionals i personals. Des de trobar feina o canviar de sector a muntar el teu propi negoci. També pot ser que es converteixi en un passatemps i que el benefici sigui gaudir d’allò que fas. 

Pots desenvolupar alguna de les teves passions: estudiar no implica fer-ho només amb propòsits professionals. La satisfacció d’aprendre coses que realment t’apassionen a vegades és molt més important que l’objectiu final d’assolir certs coneixements. Potser t’apassiona l’astronomia i vols dedicar les teves estones lliures a saber més o potser t’encanta arreglar motos i et passes les hores arreglant una moto vella...

T’aporta coneixement: el saber no ocupa lloc. Estudiar et pot aportar altres elements com valors, autocrítica, entendre diferents punts de vista, etc. A més a més, et pots convertir en un expert d’aquell tema en concret.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive