Tornada a l'escola Foto: R.Gallofré
Tornada a l'escola Foto: R.Gallofré

Tornada a l'escola: cal vigilar amb les estafes en compres on-line

Amb la tornada a l'escola, les estafes en línia s'han sofisticat i cal tenir-les en compte abans de fer compres.

patrocini Pous nova llei
 

El final de l'estiu ja està aquí, i amb ell, la tornada a l'escola. A partir del 6 de setembre, els estudiants reprendran la seva rutina i tornaran a les aules. Amb la proximitat d'aquesta data arriba el moment d'adquirir llibres, material escolar i uniformes. Davant d'aquest panorama, PaynoPain, empresa tecnològica espanyola especialitzada en el desenvolupament de solucions per a pagaments online,  alerta de la importància de ser prudents en les nostres compres per internet.

Les noves tecnologies no només han transformat la nostra manera de comprar, sinó que també han obert noves oportunitats per als estafadors. Les estafes online han sofisticat les seves tècniques, i ara, amb l'ús de plataformes d'intercanvi de monedes virtuals amb seu a l'estranger i operacions que es poden fer de forma anònima, rastrejar-les s'ha convertit en una tasca encara més complicada.

Per garantir una tornada a l'escola sense sobresalts, PaynoPain proporciona cinc consells essencials per comprar online de manera segura:

 1. Mètodes de pagament segurs: Sempre que comprem online, hem de prioritzar la seguretat. Abans de finalitzar qualsevol compra, és vital assegurar-se que la botiga ofereix una passarel·la de pagaments fiable que compleixi amb la Directiva Europea de Serveis de Pagament. Aquests mètodes verifiquen la identitat de l'usuari amb, com a mínim, dos procediments diferents. 

 2. Pàgines web de confiança: La seguretat d'una web es pot comprovar fàcilment. Una URL que comença amb "https://" indica que la connexió està xifrada i que les nostres dades personals estan protegides.

 3. Oblidar-se de les xarxes WiFi públiques: Realitzar transaccions financeres o compres online en xarxes WiFi públiques pot ser arriscat degut a la seva vulnerabilitat. Per això, PaynoPain sugereix utilitzar xarxes segures o, si no és possible, fer servir dades mòbils.

 4. Dispositius actualitzats: Per garantir una compra segura, és fonamental que els nostres dispositius comptin amb un software al dia, que inclogui proteccions com antivirus i antimalware.

 5. Vigilància activa de les comptes bancàries: Després de cada compra online, és recomanable revisar les notificacions del banc per detectar activitats sospitoses. Si detectem qualsevol càrrec no autoritzat o moviment estrany, hem de contactar immediatament amb la nostra entitat bancària.

Amb aquests consells, la tornada a l'escola serà no només emocionant per als estudiants, sinó també tranquil·la per a les seves famílies. La prudència en les compres online pot ser la millor aliada en aquesta època de l'any.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive