El TecnoCampus és la primera universitat "menstrualment responsable"
El TecnoCampus és la primera universitat "menstrualment responsable"

TecnoCampus: 7 de cada 10 alumnes del Màster en emprenedoria fan projectes empresarials d'èxit

Una dècada després d'iniciar aquest Màster, segueix sent un gran reclam per a estudiants emprenedors.

patrocini Pous renda
 

El Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació del TecnoCampus de Mataró ha demostrat ser un èxit al llarg dels seus més de 10 anys de trajectòria. Segons el Dr. Giovanni Giusti, director del programa, la particularitat d'aquest màster és l'enfocament pràctic de cada assignatura, on l'estudiant, en lloc de treballar amb casos ficticis o genèrics, es centra a desenvolupar el seu propi projecte. La metodologia Project Based Learning, el fort vincle del professorat amb l'ecosistema emprenedor i inversor de Barcelona i el rigor que garanteixen els programes oficials de la UPF són ingredients clau d'aquest màster. Això ha provocat que 7 de cada 10 alumnes hagin tingut èxit en llançar projectes al mercat.

D'aquests projectes, alguns s'han convertit en autèntics èxits, com ara Devicare, fundada per Rosendo Garganta, que ha obtingut un total de 14 milions d'euros de finançament i està present en 65 països, o NetRivals, fundada per Iván Ramírez i Salvador Fábregas el 2016 i adquirida el 2022 pel gegant de l'e-commerce Lengow. D'altres exalumnes han creat projectes que estan creixent a gran velocitat en diferents mercats, com ara Bambai, la primera empresa d'alarmes per a la llar que funciona per subscripció mensual, sense permanència i completament autoinstal·lable. Bambai ha obtingut actualment prop d'un milió d'euros de finançament entre inversors públics i privats i té importants partners comercials, com ara Parlem, empresa catalana de telefonia. També destaca Let's Cook, fundada per Santiago Castiella, que després de 4 anys des del seu llançament, ha resolt més de 100.000 sopars per a més de 2.000 famílies.

El TecnoCampus és un dels principals HUB tecnològics i innovadors d'Espanya, on conviuen la universitat amb estudis d'empresa, tecnologia, salut i indústries culturals. A més, hi ha cinc incubadores d'empreses de diferent naturalesa, que permeten impulsar i accelerar projectes de startups d'una manera segmentada. Més de 120 empreses resideixen al campus, entre elles algunes de les startups més innovadores del panorama nacional, que interactuen de manera natural amb l'alumnat mitjançant pràctiques, programes breus o participació en les pròpies assignatures. Aquesta singularitat fa que els estudiants del màster que volen activar el seu projecte puguin optar pel programa d'incubadora del TecnoCampus i gaudir d'assessorament personalitzat per a la seva posada en marxa i d'un espai de treball de coworking.

Però no només els estudiants han beneficiat del Màster en Emprenedoria i Innovació del TecnoCampus. Les empreses i el mateix TecnoCampus també han obtingut beneficis, ja que molts dels projectes empresarials dels estudiants s'han convertit en startups de gran èxit que han aconseguit finançament i han creat llocs de treball.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive