Generació Z i treball.
Generació Z i treball.

Redacció

"Si a un jove li parles d'un pla de carrera de 10 anys, surt corrent"

La Generació Z està canviant la manera que teníem fins ara de relacionar-nos amb el nostre lloc de feina.

patrocini Pous consultans nova llei
 

En un món laboral en constant evolució i cada vegada més competitiu, és essencial que les empreses es mantinguin a l'avantguarda per atraure, fidelitzar i desenvolupar el talent més prometedor de la Generació Z, uns natius digitals nascuts a partir del 1995 que desafien les estratègies tradicionals dels recursos humans. I que han provocat més d'un maldecap a les empreses més tradicionals. Pista: són creatius, directes, pràctics, odien les jerarquies, valoren un bon salari i necessiten plasmar la seva opinió en cada moment.

Com els podem conèixer més a fons? Cristina Salvador, fundadora de Both. People & Comms, apunta a la jornada Generació Z Employer Branding celebrada a Foment del Treball, que tenen grans inquietuds i necessiten que la seva feina tingui un sentit. És a dir, els agrada crear, influir, canviar constantment i no avorrir-se. "Si a un membre de la Generació Z li parles d'un pla de carrera de 10 anys, surt corrent", continua Salvador. Necessiten sentir-se lliures.

Un altre aspecte interessant té a veure amb la cerca de connexions, relacions personals i socialització vital a través de la feina. Tot i que la majoria de les generacions han apostat per millorar la seva salut mental (sobretot amb la pandèmia de la covid-19), és la més jove que se sent connectada amb la cura personal, el benestar i l'equilibri. És a dir, exigeixen que l'organització tingui un entorn divers, inclusiu i volen un salari vinculat als resultats, que sigui coherent amb el que fan. I el més curiós: són una generació amb una àmplia activitat productiva i artística.
 
Un dels canvis que més ha sobtat als recursos humans d'una companyia té a veure amb l'opinió. Clara Gil, especialista en diversitat, cultura i compromís de recursos humans de Pepsico, destaca que "els més joves no tenen cap problema en compartir la seva opinió de forma oberta en qualsevol moment, fins i tot davant dels seus responsables". I així ho complementa Emili Serra, responsable de comunicació de Persones d'HP, "són natius digitals i han tingut accés a la informació des de ben petits. Són molt conscients del que succeeix al món".

Com retenir els més joves?

La Generació Z és molt exigent i busquen que l'empresa els representi, des del propòsit, als valors i la cultura d'aprenentatge. Laura Valldevilamaró, directora de persones i cultura organitzacional de Tous, té clar que "el procés de selecció ha de ser àgil, amb comunicació transparent". Es tracta de perfils molt ben informats, com s'ha esmentat anteriorment, i sempre buscaran opinions de l'organització a través de diverses plataformes o antics treballadors. Els agrada el mentoratge i també tenir l'opció de "fer cafès amb la directora de màrqueting, de vendes o el mateix CEO". L'experta de Pepsico afegeix que són impacients, directes i no entenen que "es tardi dos mesos a prendre decisions vitals".

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive