La paraula de moda és "prompt": per què és clau per fer servir la IA
La paraula de moda és "prompt": per què és clau per fer servir la IA

Redacció / AMIC

La paraula de moda és "prompt": per què és clau per fer servir la IA?

Les descripcions que es fan servir a ChatGPT permeten extreure tot el suc a la IA sense ser-ne un expert.

patrocini Pous renda
 

Els prompts són una eina útil en l'àmbit de la intel·ligència artificial, especialment en la generació de text. Un prompt és una descripció textual o una instrucció que s'utilitza per a guiar la generació de text en un model de llenguatge. Poden ser utilitzats per a una gran varietat d'aplicacions, com ara la creació de contingut per a xarxes socials, la redacció d'informes empresarials, la generació de diàlegs per a xatbots i la traducció automàtica de textos.

Una de les grans avantatges d'utilitzar prompts és que permeten als usuaris interactuar amb models de llenguatge avançats sense necessitat de tenir experiència en programació o intel·ligència artificial. Això obre les portes a moltes persones que, fins ara, no havien pogut gaudir dels avantatges de la intel·ligència artificial.

Els prompts també milloren la qualitat del text generat, ja que proporcionen al model informació contextual o una tasca específica, que el guia en la generació del text perquè sigui més coherent i rellevant. Això ajuda a estalviar temps, ja que els usuaris poden generar text ràpidament, ja que el model ja té una idea del que s'espera que es generi.

A més a més, són una eina excel·lent per a personalitzar la generació de text per a satisfer les necessitats específiques dels usuaris. Per exemple, si s'està generant contingut per a una pàgina web, un prompt podria proporcionar una estructura clara per a la creació del contingut i guiar el model en la generació de text per a cada secció.

Finalment, els prompts també són útils per a aquells que tenen dificultats per a començar a escriure o que necessiten una guia per a estructurar el seu contingut. Poden ser una eina molt valuosa per a crear contingut de manera més eficient i efectiva.

Un exemple de prompt podria ser el següent:

"Genera una breu descripció d'un plat tradicional de la cuina mexicana." En aquest prompt, es proporciona una tasca específica (generar una breu descripció) i un tema (plat tradicional de la cuina mexicana) per guiar la generació del text. Això permetria al model de llenguatge generar una resposta específica i coherent al prompt, per exemple: "El guacamole és un plat tradicional de la cuina mexicana que es fa amb alvocat, ceba, coriandre i tomàquets. Es serveix acompanyat de totopos o d'altres crakers salades i es pot utilitzar com a guarnició o com a salsa per a altres plats mexicans".

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive