claudia molina AlumniCFGS FUAB
claudia molina AlumniCFGS FUAB

Clàudia Molina, titulada del CFGS en Comerç Internacional de la UAB: “Aquests estudis et donen ales"

Clàudia Molina va estudiar el Cicle Formatiu de Grau Superior en Comerç Internacional al Centre de Formació Professional Fundació UAB i es va graduar el 2022. Actualment està cursant un grau online en Relacions Internacionals, amb la intenció de combinar-

“El què més em va agradar d’aquest cicle és la qualitat universitària que té i ser al campus de la UAB: realment, es nota! Una gran part del professorat fa docència universitària, i surts amb molt bon nivell.

Les sortides professionals que té són de qualitat, precisament perquè és un cicle que es demana molt a les empreses. N’hi ha de tot tipus, grans i petites, per tot el territori, que s’interessen per aquesta titulació, que està pensada a mida del què es necessita al teixit empresarial ja que, en l’actualitat, cada empresa, qui més qui menys, internacionalitza.”

La importància dels idiomes

“S’estudia l’anglès, el francès i el xinès comercial. Et preparen molt bé en idiomes perquè és un aspecte essencial per al comerç internacional. En l’anglès i el francès sempre es millora el nivell, es fan diverses classes al llarg de la setmana i algunes assignatures s’imparteixen en anglès. Pel que fa al xinès, el Centre de Formació Professional Fundació UAB és l’únic centre on es fa de manera obligatòria, i això aporta, de cara al teu futur professional, una bona preparació en aquesta llengua. No només et permet entrar amb més bon peu en una relació comercial amb alguna empresa xinesa, sinó també tenir un millor coneixement de com funciona Xina com a país, com a pol de comerç internacional, que és tan important avui en dia.”

graduació CFGS 2022   Clàudia Molina
graduació CFGS 2022 Clàudia Molina
 

Una titulació amb moltes possibilitats

“El pla d’estudis és molt complet. El ventall d’assignatures que s’ofereix és ampli: es fa des de gestió administrativa del comerç internacional, -que és entendre com funcionen el procediment d’importació i exportació i els tràmits duaners-, fins a màrqueting, transport i logística... Realment, et serveix per a treballar a diversos departaments d’una empresa; no és un perfil que s’ajusti únicament a un lloc concret, sinó que et dona moltes possibilitats, i pots fer pràctiques a empreses de duanes, transitàries, o que es dediquin a importar o exportar, entre d’altres.

Un altre aspecte interessant és que aquesta titulació no només et facilita treballar a empreses de Catalunya i Espanya, sinó de tot el món, perquè està concebuda per entendre com funciona el comerç internacional, i per tant poder desenvolupar-te professionalment també a empreses de la resta de la Unió Europea i d’altres mercats.

Com a alumna, et sents molt acompanyada. El fet que hi hagi trenta persones a la classe permet als professors i professores tenir un tracte molt proper amb tu, no et sents com si fossis un número més. Tens un tracte diari amb ells i elles, et coneixen, t’ajuden, i et fan créixer com a professional i com a alumne. Jo crec que és una cosa realment important!”

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive