Cicle formatiu Escola GEM per agències de publicitat i màrqueting
Cicle formatiu Escola GEM per agències de publicitat i màrqueting

Un cicle formatiu únic al Maresme i amb múltiples sortides per al món digital

L’Escola GEM presenta un cicle formatiu únic al Maresme i amb el TecnoCampus i la Destil·leria com a col·laboradors. Ja està en marxa el primer curs.

patrocini pous
 

Plantejar, organitzar i poder executar tasques de disseny relacionades amb l’edició de webs i en la producció, manteniment i personalització d’elements multimèdia i productes gràfics interactius. Aquest és l'objectiu del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Assistència al Producte Gràfic Interactiu, un projecte únic al Maresme i amb moltes sortides professionals impulsat per l'Escola GEM amb la col·laboració del TecnoCampus i la Destil·leria. L’acte de presentació, amb presència de representants del Centre de Recursos Pedagògics Maresme/ Vallès, dels Serveis Territorials i del Consell de la Formació Professional de Mataró, va servir per conèixer de primera mà un cicle que ja està en marxa i que compta amb la col·laboració del TecnoCampus i la Destil·leria.

Durant la presentació, el president de l’Escola, Miquel Guillem, va destacar la importància de desenvolupar un projecte amb sortides professionals molt vinculades al món digital en el que ens trobem, així com també va posar en valor la voluntat del centre de seguir creixent i donant noves sortides formatives per a l’alumnat. La directora, Montse Paradeda, va recalcar la “dificultat que va suposar crear un cicle formatiu des de zero, tot i que és satisfactori trobar com fer alguna proposta que a nivell local i professional sigui interessant i aporti valor”. Carlos Melchor, coordinador del cicle, va detallar els objectius a assolir per l’alumnat:

Escola GEM
Presentació del curs
 

El Cicle es divideix en dos cursos, l’alumnat pot participar en estades lingüístiques a l’estranger i assolir certificacions d’idiomes, així com realitzar workshops i conferències de professionals de la mà de la Destil·leria. L’Agit Baqué, fundadora d’aquest espai cultural, va posar en valor l’espai multidisciplinar amb el que compten i els workshops que s’hi duran a terme durant el cicle, com la morfologia del llenguatge plàstic i el disseny web.

Per la seva banda, des del TecnoCampus s’organitzen tallers de Motion Graphics, edició de vídeo i modelatge 3D per completar una formació complerta i amb clares sortides laborals. El representant del parc universitari, Marco Antonio Rodríguez, va destacar en la presentació del Cicle que es tractava d’un projecte “amb un nínxol de mercat molt interessant: tota la tecnologia que ens envolta canvia, però els continguts i els creadors i dissenyadors mantenen un valor important i aquest cicle els pot enriquir molt a nivell professional”. 

Petit però eixerit, un primer projecte

L’alumnat del primer curs del CFGM d'Assistència al Producte Gràfic Interactiu va presentar un primer projecte realitzat amb el Petit Laru. Van encarregar-se de plantejar, dissenyar i plasmar una nova imatge per a la persiana de l’establiment, una tasca de clara aplicació al món laboral en la que van haver de col·laborar tots per tirar-ho endavant.

CFGM Laru2
El projecte Petit però eixerit
 

L'Escola GEM, impulsora del Technovation Girls

D'altra banda, l'escola també és impulsora al Maresme del programa Technovation Girls, una iniciativa global creada al 2009 amb l'objectiu d'incrementar la participació femenina en l'àmbit tecnològic. Enfocat a joves d'entre 10 i 18 anys, se les convida a aprendre i aplicar competències necessàries per resoldre problemes reals a través d'una app que millori el món.

L'Escola GEM va aportar 36 noies que van conformar nou equips de Technovation Girls, entre els quals un en va ser semifinalista. Arreu de Catalunya van participar més de 400 noies, 204 mentors i 200 jutges.

Presentació del Technovation Girls
Presentació del Technovation Girls

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive