El Big Data, un aliat per a les empreses.
El Big Data, un aliat per a les empreses.

Big Data: en què consisteix i com et pot ajudar a l’empresa

El big data pot ser un dels millors aliats per a les companyies que travessen un moment d'incertesa

Tots n’hem sentit a parlar i segurament molt pocs són capaços de descriure-ho i explicar-ho acuradament. Podríem referir-nos al Joc de Posició, però en aquest cas parlem del big data. Dues paraules que conformen un anglicisme. Ens ha tocat viure en aquesta meravellosa època farcida d’anglicismes que ens confereixen a tots plegats un aspecte més culte i sofisticat. 

El big data pot ser un dels millors aliats per a les companyies que travessen un moment d'incertesa. Tenir accés a la informació i saber com filtrar-la i analitzar-la és clau per prendre decisions i minimitzar el risc de cada acció. Per això, una estratègia basada en dades és òptima per a qualsevol tipus de negoci.

Però, què és el big data per a empreses? D'acord amb la consultora Deloitte, és la captura, emmagatzematge, cerca i anàlisi de grans conjunts de dades que té com a objectiu immediat treure conclusions que permetin establir models predictius i dissenyar plans d'actuació d'acord amb els resultats. I així, basant-se en el coneixement, les noves estratègies són molt més eficaces. Per tant, les dades són essencials per garantir l'èxit de qualsevol empresa.

El big data és conegut com el conjunt d’un gran volum de dades, però perquè una companyia es beneficiï d’aquesta tecnologia cal anar un pas més enllà que obtenir i emmagatzemar el data. Concretament, cal transformar totes aquestes dades en informació d'interès per a l'empresa: és important recalcar que les dades en si no generen avantatges competitius, sinó que cal extreure'n el valor mitjançant un processament i una anàlisi.

D'altra banda, a més dels requeriments tècnics, al big data per a empreses també és indispensable comptar amb un gran talent que sàpiga treballar aquestes dades i interpretar-les, capaç d'aconseguir informació rellevant per a l'estratègia de la companyia a partir d'aquestes xifres.

Un cop realitzada la recopilació de dades i la seva posterior anàlisi, és el moment de prendre decisions a partir del coneixement emès per totes aquestes dades. I és que, el big data permet obtenir informació rellevant sobre el mercat, que serveix per predir la demanda o fer una segmentació molt precisa.

A més, el big data per a empreses també ajuda a connectar, d'una manera molt més personalitzada, amb els clients actuals: les companyies són capaces d'emmagatzemar l'historial complet de cada consumidor on es contempla qualsevol tipus d'informació, i així és possible definir perfils d'usuaris segons les característiques específiques i els patrons de comportament, que seran la base de les decisions estratègiques. Així, les organitzacions són capaces d'oferir serveis personalitzats a cada tipus de client o establir una estratègia de fidelització.

Per tant, no hi ha dubte que el big data és el recurs perfecte per tractar de manera individualitzada els micro segments de consumidors i fer-ho de forma massiva, reduint els esforços i els temps de les companyies. És per això que ha esdevingut una de les tecnologies indispensables per als departaments de màrqueting i de vendes, reduint els esforços i els temps de les companyies, i ajudant a monetitzar les dades.

Font: gruponext.es.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive