El xec de 200 euros per família: qui el pot demanar i quan
El xec de 200 euros per família: qui el pot demanar i quan

El xec de 200 euros per família: qui el pot demanar i quan

Us expliquem els requisits publicats al BOE per aspirar a la nova ajuda de 200 euros aprovada pel govern espanyol

patrocini pous
 

El xec de 200 euros inclòs en el nou decret aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres amb noves mesures anticrisi es podrà demanar a partir de 15 de febrer a l'Agència Tributària, segons recull el text publicat al Butlletí Oficial de l'Estat. S'hi podran acollir aquelles llars amb ingressos inferiors als 27.000 euros anuals, els ciutadans residents a l'Estat per sota aquest llindar que durant aquest any hagin treballat per compte propi o aliè i estiguin donats d'alta a la Seguretat Social o hagin rebut una prestació d'atur i disposin d'un patrimoni inferior als 75.000 euros a 31 de desembre.

El termini màxim per acollir-se al xec de 200 euros, que constarà d'un pagament únic a través d'una transferència, finalitzarà el 31 de març.

En canvi, no podran ser beneficiaris d'aquesta mesura els ciutadans que a 31 de desembre rebin l'Ingrés Mínim Vital o alguna pensió o aquells sol·licitants qui durant el 2022 hagin sigut administradors de dret d'una societat mercantil que en el darrer dia d'aquest any no hagi cessat l'activitat o si s'és titular de valors en borsa.

Un cop tramitada la documentació per demanar l'ajuda, l'Agència Tributària efectuarà l'ingrés si és correcte. En cas contrari, justificarà els motius pel qual es denega la petició i el sol·licitant tindrà deu dies fer al·legacions o presentar nova documentació. Sinó, al cap de 30 dies la proposta es donarà formalment per denegada. Així mateix, si l'administració detecta que s'ha atorgat l'ajuda i s'incompleixen alguns dels requisits en podrà reclamar la seva devolució més els interessos de demora.

El paquet aprovat

En el nou paquet de mesures que va presentar ahir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també destaca la reducció de l'IVA del 4% al 0% els aliments de primera necessitat (el pa, les farines panificables, la llet, el formatge, ous, fruites, verdures, hortalisses, llegums, patates i cereals) i del 10% al 5% en el cas de l'oli i la pasta. Així mateix, es posa fi al descompte generalitzat de 20 cèntims per litre de combustible i es mantindrà només en sectors professionals concrets.

Només s'aplicarà al transport professional per carretera i s'abonarà a final de cada mes. Per als agricultors també es mantindrà l'ajuda, que es donarà amb la devolució de l'impost especial d'hidrocarburs amb un cost de 240 milions. També es donaran 120 en ajudes directes per a pescadors.

A més, als agricultors se'ls compensarà l'augment dels costos per l'encariment dels fertilitzants amb 800 milions en ajudes directes. Una part del paquet va dirigit a la indústria electrointensiva, per a qui s'obrirà una línia de liquiditat de l'ICO de 500 milions. Al sector de la ceràmica i altres subsectors, en tindran 450  en ajudes. 

Comentaris (4)

Això no és gust Fa 4 mesos
I si una dona no té cap ingrés i el teu marit cobre una pensió de misèria tampoc tu tens cap dret de demanà res, ni pensió no contributiva ni res
rius Fa 4 mesos
i un espanyol que tingui un pis de 100.000€ i poc més es quedarà sense ajuda i un estranger amb diversos pisos i propietats i diverses comptes corrents sense vigilar mentre acumulen ajudes i beques a dojo, aquest govern es racista amb els seus propis ciutadans, solament volen vots nous perquè saben que no poden comprar als que ja els coneixem de com arruinen cada 3 per 4 el nostre pais mentre cada vegada son més ministres i ministeris i ja no parlem dels assessors d'amics que els hi paguem
Quina gràcia.. Fa 5 mesos
I si tens un piset de 80000 euros pero guanyes poc i vas just tampoc et donen res, será que pensen que pots menjar-te el ciment perquè tens patrimoni, com sempre semblar que fan algo sense fer res, missatges per babaus.
Joan Mataroni Fa 5 mesos
200 euros entre 365 días me sale a 0,5479452055 centimos al día, la verdad es que va a ayudar bastante.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive