Port d´Arenys de Mar
Port d´Arenys de Mar

Volen que el Maresme sigui un destí nàutic més potent

PIMEC engega un projecte per promoure la comarca del Maresme com a destinació nàutica a nivell internacional

patrocini pous lloguer segur
 

“El Maresme té molt potencial i projectes com aquest constaten que es tracta d'un dels motors econòmics de Catalunya”

Potenciar el Maresme com a destinació nàutica. És el que busca ara una iniciativa empresarial amb suport públic. La cosa es diu 'Xarxa de Creuers Costaners i Fluvials' però no té res a veure amb atraure creuers. Que és la segona paraula del nom? Sí. Però en cap cas, especifiquen des dels promotors, es vol veure aquelles grans embarcacions desembarcant als ports de la comarca. Diem creuers però no volem creuers, vaja. Que els creuers vagin a Barcelona i que aquí vinguin barcos més petitons. 

La PIMEC posa en marxa un projecte de la Xarxa de Creuers Costaners i Fluvials dels Destins Nàutics Sostenibles per impulsar el destí nàutic del Maresme i l'activitat econòmica La patronal destaca que aquest projecte, que compta amb el finançament dels fons europeus Next Generation “competirà internacionalment amb altres destins nàutics, tot suposant una oportunitat de creixement i competitivitat per a les mipimes catalanes”.

Pel president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, Joan Pera,es tracta d’una xarxa “clau a l'hora de poder competir internacionalment amb altres destins nàutics”. Així mateix, ha assegurat que aquest fet aporta encara més valor afegit al territori: “El Maresme té molt potencial i projectes com aquest constaten que es tracta d'un dels motors econòmics de Catalunya”.

Itineraris nàutics culturals

Manel Soliño, president de l'Associació Galega d'Activitats Nàutiques (AGAN), entitat que lidera el projecte, assegura que “l'objectiu principal és la creació d’una plataforma que funcionarà com a interlocutor a nivell nacional per a planificar el desenvolupament dels destins nàutics amb una oferta estandarditzada de creuers costaners i fluvials. Aquesta xarxa potenciarà el desenvolupament d'itineraris nàutics culturals, valorant el coneixement del patrimoni i la cultura local en benefici dels comerços, la restauració i del turisme del Maresme i de Catalunya en general”.

Segons els impulsors, aquest projecte és un primer pas per a estructurar el turisme nàutic cultural d'Espanya a través dels destins nàutics sostenibles d'aquests territoris, la qual cosa suposa una aposta col·lectiva i supraregional.

Comentaris (5)

Fons Next Generation Fa 6 mesos
Si anem rebent fons Next Generation, esperem que l'Ajuntament no se'ls gasti per posar carrils bici a la totalitat dels carrers de Mataró. Bueno, de fet, totes les voreres de Mataró ja son carril bici.
Marta Fa 6 mesos
No entenc com s'ha aconseguit fons next generation. Posant la paraula sostenible al projecte? Que jo sàpiga les embarcacions van amb gasoil no? I gastar els diners que ems regalen per millorar el fons marí del Maresme? Això potser si que podria revestir-se de la paraula sostenible... Molts fons i molta inflació, quan regalen diners és fàcil tenir idees, quina oportunitat perduda per una millora del litoral, ambientalment parlant.
Joan Pera (President Pimec Maresme) Fa 6 mesos
Suposo que ens expliquem molt malament. El que pretenem és aprofitar els patrimoni cultural del maresme, l’oferta de serveis, gastronòmica i d’equipaments existents, les rutes naturals, D.O. etç. Per animar les persones i famílies amb embarcacions d’esbarjo, que utilitzen el Maresme com a base nàutica o de pas a les Balears o la Costa Brava, a que es quedin aquí i aprofitin per visitar-nos. No hi ha cap intenció a portar creuers i tampoc podrien entrar a port, ni volent. Una abraça
Zodiac Fa 6 mesos
Podran pujar turistes amb una zòdiac per la Riera d'Argentona, a beure aigua picant del manantial. Els turistes més intrèpids podran passejar-se per l'Illa de Vianants del Centre de Mataró, jugant a torejar bicicletes, patinets i motos. Al que resulti il·lès, se li regalarà un polo quan torni al barco.
Bona idea! Fa 6 mesos
I podran portar els turistes a visitar l'anella ciclista, la que ha rebut el primer premi d'Espanya!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive