“El Maresme té molt potencial i projectes com aquest constaten que es tracta d'un dels motors econòmics de Catalunya”
Potenciar el Maresme com a destinació nàutica. És el que busca ara una iniciativa empresarial amb suport públic. La cosa es diu 'Xarxa de Creuers Costaners i Fluvials' però no té res a veure amb atraure creuers. Que és la segona paraula del nom? Sí. Però en cap cas, especifiquen des dels promotors, es vol veure aquelles grans embarcacions desembarcant als ports de la comarca. Diem creuers però no volem creuers, vaja. Que els creuers vagin a Barcelona i que aquí vinguin barcos més petitons.
La PIMEC posa en marxa un projecte de la Xarxa de Creuers Costaners i Fluvials dels Destins Nàutics Sostenibles per impulsar el destí nàutic del Maresme i l'activitat econòmica La patronal destaca que aquest projecte, que compta amb el finançament dels fons europeus Next Generation “competirà internacionalment amb altres destins nàutics, tot suposant una oportunitat de creixement i competitivitat per a les mipimes catalanes”.
Pel president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, Joan Pera,es tracta d’una xarxa “clau a l'hora de poder competir internacionalment amb altres destins nàutics”. Així mateix, ha assegurat que aquest fet aporta encara més valor afegit al territori: “El Maresme té molt potencial i projectes com aquest constaten que es tracta d'un dels motors econòmics de Catalunya”.
Itineraris nàutics culturals
Manel Soliño, president de l'Associació Galega d'Activitats Nàutiques (AGAN), entitat que lidera el projecte, assegura que “l'objectiu principal és la creació d’una plataforma que funcionarà com a interlocutor a nivell nacional per a planificar el desenvolupament dels destins nàutics amb una oferta estandarditzada de creuers costaners i fluvials. Aquesta xarxa potenciarà el desenvolupament d'itineraris nàutics culturals, valorant el coneixement del patrimoni i la cultura local en benefici dels comerços, la restauració i del turisme del Maresme i de Catalunya en general”.
Segons els impulsors, aquest projecte és un primer pas per a estructurar el turisme nàutic cultural d'Espanya a través dels destins nàutics sostenibles d'aquests territoris, la qual cosa suposa una aposta col·lectiva i supraregional.
Comentaris (7)