apple vision pro 1 2
apple vision pro 1 2

Vision Pro, les revolucionàries (i caríssimes) ulleres d'Apple

El Vision Pro d'Apple revoluciona la interacció entre contingut digital i món físic amb una interfície tridimensional controlada per ulls, mans i veu.

patrocini Pous renda
 

Apple ha presentat el seu Vision Pro, unes ulleres de realitat virtual i realitat augmentada en forma d'ordinador espacial  fusiona de forma invisible el contingut digital amb el món físic, permetent als usuaris mantenir-se presents i connectats amb els altres. El Vision Pro ofereix un infinit escenari per a les aplicacions, que escala més enllà dels límits d'una pantalla tradicional, i introdueix una interfície d'usuari totalment tridimensional controlada per les entrades més naturals i intuïtives: els ulls, les mans i la veu de l'usuari.

Amb visionOS, el primer sistema operatiu espacial del món, el Vision Pro permet als usuaris interactuar amb el contingut digital com si estigués físicament present en el seu espai. El disseny innovador del Vision Pro incorpora un sistema de visualització d'ultra alta resolució que embolica 23 milions de píxels en dues pantalles, i un silici personalitzat d'Apple en un disseny dual únic que assegura que cada experiència es desenvolupi en temps real davant dels ulls de l'usuari.

Apple WWCD23 Vision Pro with battery 230605
 

"Avui marca l'inici d'una nova era per a la computació", ha declarat Tim Cook, CEO d'Apple. Segons Cook, igual com el Mac ens va introduir a la computació personal i l'iPhone a la computació mòbil, el Vision Pro d'Apple ens introdueix a la computació espacial. El Vision Pro ofereix noves dimensions a la computació potent i personal, canviant la forma en què els usuaris interactuen amb les seves aplicacions favorites, capturen i reviuen records, gaudeixen de programes de televisió i pel·lícules impressionants, i es connecten amb altres persones a través de FaceTime.

Ultra resolució de les Apple Vision Pro

Per exemple, amb visionOS, les aplicacions poden omplir l'espai al voltant dels usuaris, es poden moure a qualsevol lloc i escalar a la mida perfecta. Les aplicacions fins i tot reaccionen a la il·luminació i projecten ombres. A més, l'Apple Vision Pro permet als usuaris ser encara més productius, amb un espai de pantalla infinit, accés a les seves aplicacions favorites, i noves maneres de fer múltiples tasques. Amb dues pantalles d'ultra alta resolució, Apple Vision Pro pot transformar qualsevol espai en un cinema personal amb una pantalla que sembla tenir 100 peus d'amplada i un avançat sistema d'àudio espacial. Els usuaris poden veure pel·lícules i programes de televisió, o gaudir de pel·lícules tridimensionals impressionants.

L interface du casque Vision Pro d Apple 1650398
 

La primera càmera tridimensional d'Apple

Amb Environments, el món d'un usuari pot créixer més enllà de les dimensions d'una sala física amb paisatges dinàmics i bonics que poden ajudar a concentrar-se o a reduir el desordre en espais ocupats. Un simple gir de la Corona Digital permet a l'usuari controlar com de present o immers està en un entorn. Amb la primera càmera tridimensional d'Apple, el Vision Pro permet als usuaris capturar, reviure i submergir-se en els seus records favorits amb àudio espacial. Cada foto i vídeo espacial transporta els usuaris a un moment en el temps, com una celebració amb amics o una trobada familiar especial.

Connectar les pantalles amb el món real

FaceTime es torna espacial amb el Vision Pro d'Apple: les trucades de FaceTime aprofiten l'espai al voltant de l'usuari, amb tothom en la trucada reflectit en grans mosaics, així com amb l'Àudio Espacial, de manera que sembla que els participants estan parlant just des d'on estan situats. El Vision Pro d'Apple té una nova App Store on els usuaris poden descobrir aplicacions i contingut dels desenvolupadors, i accedir a centenars de milers d'aplicacions conegudes d'iPhone i iPad que funcionen bé i treballen automàticament amb el nou sistema d'entrada del Vision Pro.

769183830 233717380 1706x960
 

Finalment, el Vision Pro està construït sobre la base de dècades d'innovació en enginyeria a macOS, iOS i iPadOS. El visionOS va ser dissenyat des de zero per a suportar els requeriments de baixa latència de la computació espacial. El resultat és un sistema operatiu revolucionari que proporciona potents experiències espacials que poden aprofitar l'espai al voltant de l'usuari, desbloquejant noves oportunitats a la feina i a casa.

Audio espacial: els sons t'envolten

Un sistema avançat d'àudio espacial és clau en l'experiència d'Apple Vision Pro, creant la sensació que els sons provenen de l'entorn de l'usuari i s'ajusten al seu espai. Dos conductors amplificats individualment dins de cada càpsula d'àudio ofereixen àudio espacial personalitzat basat en la geometria pròpia del cap i l'orella de l'usuari.

Una pantalla que segueix la mirada

A més de crear una pantalla revolucionària i experiències d'àudio avançades, el sistema de seguiment ocular d'alta performance en Apple Vision Pro utilitza càmeres d'alta velocitat i un anell de LEDs que projecten patrons de llum invisibles sobre els ulls de l'usuari per a una entrada responsiva i intuïtiva.

apple vision pro explainer featured crop
 

Aquestes innovacions revolucionàries estan alimentades per un silici d'Apple en un disseny de xip dual únic. L'M2 ofereix un rendimentindependent sense igual, mentre que el nou xip R1 processa l'entrada de 12 càmeres, cinc sensors i sis micròfons per assegurar-se que el contingut sembla que apareix just davant dels ulls de l'usuari, en temps real. L'R1 transmet imatges noves a les pantalles dins de 12 mil·lisegons, 8 vegades més ràpid que el parpelleig d'un ull. Apple Vision Pro està dissenyat per a un ús durant tot el dia quan està connectat, i fins a dues hores d'ús amb la seva bateria externa de dues hores d'alt rendiment.

El seu preu? No és apte per a tothom però serà de 3.499 dòlars i sortirà al 2024.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive