Climatització pels establiments comercials.
Climatització pels establiments comercials.

Les vendes del comerç al detall creixen per primera vegada des de la pandèmia

Les dades es refereixen a Catalunya. L'ocupació continua a la baixa i es redueix un 2,6% interanual durant el mes de març

Les vendes del comerç al detall a Catalunya tornen a créixer per primera vegada després de l'esclat de la pandèmia. Durant el mes de març, la facturació al sector es va incrementar un 18,9% en termes interanuals. Segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), es tracta del creixement més alt de la sèrie històrica, tot i que també cal recordar que bona part del sector va haver de tancar després de la declaració de l'estat d'alarma del 13 de març.

Malgrat l'increment de les vendes, l'ocupació als negocis detallistes segueix caient. Al març, el nombre de treballadors al sector va reduir-se un 2,6% en termes interanuals, sent Catalunya la quarta comunitat on més va caure l'ocupació.

Al conjunt de l'Estat, les vendes també van créixer per primera vegada des que va esclatar la crisi de la covid-19. En concret, els ingressos del sector durant el març es van incrementar un 18,1% respecte al mateix període de l'exercici anterior. Novament, es tracta de la variació més alta de la sèrie històrica, tot i que cal tenir en compte que l'activitat al sector va ser pràcticament nul·la durant la segona meitat del març de 2020.

Pel que fa a l'ocupació, aquesta va experimentar una caiguda interanual del 2,1%. El nombre de treballadors es va reduir a totes les comunitats, sent el País Valencià (-0,1%), l'Aragó (-0,3%) i el País Basc (-0,4%) les menys afectades.

  •  Text

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive