f9a26816 298c 49e2 9fe8 005ab2d624bb
f9a26816 298c 49e2 9fe8 005ab2d624bb

La UE vol compensar les dones que hagin patit discriminació salarial a la feina

Els estats de la UE també volen que les grans empreses que presentin bretxes "injustificades" arribin a acords amb els sindicats

patrocini Pous renda
 

L'objectiu de la Unió Europea és que els empleats que hagin experimentat discriminació salarial basada en el gènere rebin compensacions per les diferències salarials no percebudes, així com altres avantatges i remuneracions en espècies. Aquesta postura ha estat expressada pel Consell de la Unió Europea en un comunicat, després d'haver establert noves normatives per lluitar contra la discriminació i la desigualtat salarial entre gèneres. La directiva busca també exigir a les grans empreses la presentació d'informes regulars respecte a les diferències de salaris entre homes i dones. Si es detecten desigualtats excessives, hauran de concertar un acord amb els sindicats per rectificar la situació.

Aquestes noves regulacions també requeriran que les companyies comuniquin els salaris o els rangs salarials de les ofertes de treball i impediran que les empreses indaguin sobre els salaris anteriors dels aspirants.

A més, un cop algú hagi aconseguit una feina, podrà demanar a l'empresa informació sobre els salaris mitjans en el seu grup, separats per sexe i categories. Simultàniament, tindran dret a conèixer els criteris emprats per les empreses per determinar els salaris i promocions.

Amb aquesta directiva, els estats membres de la Unió pretenen eradicar la bretxa salarial a la UE, que actualment té una mitjana del 13%. Un cop aprovada definitivament, els països tindran un màxim de tres anys per implementar la directiva, que afectarà empreses amb més de cent empleats.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive