Edificis de zero emissions
Edificis de zero emissions

Redacció

La UE Impulsa l'Agenda Verda amb edificis de zero emissions d'aquí al 2030

En els pròxims set anys, es requerirà una reducció del 16% en el consum d'energia dels edificis, amb una baixada addicional del 20 al 22% prevista per al 2035

patrocini Pous consultans nova llei


Després d'abordar les emissions de les indústries i dels vehicles, la Unió Europea ha anunciat un nou pas significatiu en la lluita contra el canvi climàtic: a partir del 2030, tots els nous edificis construïts a la UE han de ser zero emissions. Aquest compromís, que forma part del Pacte Verd Europeu, busca assolir la neutralitat climàtica per al 2050, desencadenant una transformació fonamental en la manera com construïm i gestionem els edificis.

L'acord, assolit pel Consell de la UE, l'Eurocambra i la Comissió Europea, estableix també altres metes importants. En els pròxims set anys, es requerirà una reducció del 16% en el consum d'energia dels edificis, amb una baixada addicional del 20 al 22% prevista per al 2035. Aquesta meta global està dirigida a abordar de manera específica els edificis amb baix rendiment energètic, amb l'objectiu de renovar-los i millorar-ne l'eficiència.

És rellevant destacar que aquesta revisió de la directiva forma part de l'ambiciosa Agenda Verda Europea, ja que els edificis representen actualment el 40% del consum energètic i són responsables del 36% de les emissions de CO2 a tot el continent. L'objectiu és donar resposta a aquest desafiament ambiental mitjançant l'adopció de pràctiques de construcció més sostenibles i eficients.

Tot i que aquest acord representa un avenç positiu, és important assenyalar que és menys ambiciós que la proposta inicial del Parlament Europeu, que plantejava l'objectiu de zero emissions per als nous edificis per al 2028. Malgrat això, s'ha establert el 2028 com a data límit específica per als nous edificis destinats a administracions públiques, reforçant la responsabilitat del sector públic en liderar aquest canvi.

Cap a un futur més sostenible

Així doncs, la UE ha pres una decisió contundent per accelerar la transició cap a un futur més sostenible. Amb aquestes noves normatives, es espera que la indústria de la construcció adopti pràctiques més ecològiques i contribueixi activament a la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Això marca un pas significatiu cap a la consecució dels objectius climàtics establerts pel bloc europeu i envia un missatge clar sobre la necessitat de prendre accions decisives per protegir el nostre planeta.

Font: viaempresa.cat

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive