Elon Musk
Elon Musk

Twitter ha mort: es dirà X i tindrà noves funcions

La intel·ligència artificial i els continguts d'àudio i vídeo seran claus en la nova plataforma de Twitter, que es dirà X.

patrocini Pous nova llei
 

Twitter s'ha vist immersa en un remolí de canvis des que Elon Musk n'adquirí el control. Després de diverses propostes infructuoses, ara anuncia que canviarà el seu nom a 'X' i es redefinirà com una plataforma "centrada en àudio, vídeo, missatgeria i pagaments", tot impulsat per la Intel·ligència Artificial. El propietari de Twitter ja va declarar a l'octubre de l'any passat la seva intenció d'adquirir l'aplicació, amb la visió de crear una súper aplicació anomenada 'X', amb l'objectiu de ser una xarxa social líder. Mesos després, Musk va fundar dues noves companyies, X Holdings Corp. i X Corp., que s'afegiren a les ja registrades el 2022: X Holdings I, II i III, tres empreses independents que facilitarien la compra de Twitter, valorada en 44 mil milions d'euros.

Amb això, va fusionar les companyies Twitter Inc. i X, amb l'estratègic moviment d'allunyar la demanda de l'activista d'extrema dreta Laura Loomer contra Twitter, ja que aquesta deixaria d'existir com a empresa.

El diumenge passat, Elon Musk va anunciar oficialment el canvi de nom de Twitter a 'X', i alhora va presentar un nou disseny corporatiu, abandonant l'icònic ocell que identificava la xarxa social. Va donar a conèixer el nou logotip que lluiran les oficines de la companyia a San Francisco (Estats Units).

Els directius han insinuat que amb aquest canvi d'imatge, Twitter té "una segona oportunitat per causar una altra gran impressió" i aspira a ser "el futur de la interactivitat il·limitada, centrat en àudio, vídeo, missatgeria i pagaments/banca". En un intent d'acollir una plataforma global, pretenen implementar el seu propi sistema de pagaments.

A més a més, també han destacat que la nova versió de la plataforma canvia la seva identitat corporativa, ja que està "creant un mercat mundial per a idees, béns, serveis i oportunitats", amb la visió d'estar impulsat per la IA per "connectar a tothom". Amb aquesta estratègia, Twitter busca consolidar-se com una referència en el món de les xarxes socials i més enllà.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive