Un hotel del Maresme aquest estiu
Notícies relacionades
Un hotel del Maresme aquest estiu

El turisme es recupera al Maresme amb bones xifres a l'estiu

Entre el juny i el juliol s'han superat els 2,5 milions de pernoctacions i l'ocupació turística pràcticament ha doblat la de l'any passat

patrocini pous
 

Bon balanç de l'estiu a nivell turístic al Maresme, en base a les dades registrades els mesos de juny i juliol. Durant aquests dos mesos s'han superat les 2,5 milions de pernoctacions a la comarca, segons dades del Consorci de Turisme Costa del Maresme. L'ocupació turística ha superat el 83% el més de juliol, gairebé el doble que el mateix mes de 2021.

La fi de les restriccions per Covid ha facilitat la recuperació del sector, tal i com destaquen des del Consorci. Les pernoctacions de juliol han augmentat un 80% respecte el mateix mes de l’any anterior, però la diferència és encara més notable en el mes de juny, amb una variació d’un 147%. 

Les principals dades

 • 2,53 milions de pernoctacions entre els mesos de juny i juliol
 • 83,4% més d'ocupació turística que l'any passat 
 • 43% dels visitants són d'origen estranger
 • 4,3 nits de mitjana per turista
 • Francesos, britànics, neerlandesos i alemanys copen les visites 

La recuperació també ha comportat un canvi en la procedència del turista. Durant la Covid la majoria eren de proximitat, procedents de l'Estat espanyol. Aquest estiu, en canvi, s'han recuperat les dinàmiques pre-pandèmia, baixant el percentatge de visitant espanyol i pujant l’internacional: al juny del 2021, el 87,6% eren viatgers de l’interior d’Espanya, mentre que al 2022 només ho ha estat el 56,9%. El mateix ha passat al mes de juliol, al 2021 va suposar un 74,9% del total de l’ocupació turística, enguany només el 46,2%. La majoria de turistes internacionals procedeixen de França i de Gran Bretanya, seguit d'Alemanya i de Països Baixos.  

La mitjana de nits d’estada també ha augmentat: al juliol ha pujat fins a 4,30, mentre que l’any 2021 els viatgers passaven 3,21 nits de mitjana. Malgrat l’hotel és l’allotjament més triat, seguit del càmping, el tipus d’establiment en el que han passat més nits és l’apartament: 6,11 de mitjana. Aquests canvis han fet que els propietaris dels allotjaments turístics de la comarca valorin amb un 8 l’ocupació d’aquest any i amb un 7,9 la marxa del negoci, notes molt superiors als dos anys de pandèmia.
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive