La ciutat comtal i la resta del país està de moda entre els coreans i no és cap novetat que les administracions catalanes s'han marcat com a objectiu seduir un perfil de turista que "gasta moltíssim", segons ha pogut saber VIA Empresa. Uns visitants que odien el sol i la platja, però que se senten atrets pels escenaris que apareixen a les sèries o videoclips, juntament amb la religió i la seva passió per la gastronomia mediterrània. Adéu turisme low cost o de "borratxera" i benvingut turista que va en grup i que no escatima en la despesa mitjana diària.
"És impressionant com s'ha multiplicat el nombre d'arribades de turistes coreans els últims anys", apunta Antoni Cuadrada, president de la Comissió de l'Economia del Turisme del Col·legi d'Economistes de Catalunya. De fet, el turisme asiàtic amb prou feines visitava el nostre país, però el 2012 va començar un canvi de tendència i van freqüentar Catalunya 50.000 turistes coreans. A partir de llavors tot va ascendir i el 2019 es va marcar el rècord històric amb 295.400 visitants sud-coreans. El 2022, amb el turisme asiàtic a mig gas per la pandèmia, van arribar a Catalunya 106.100 coreans i, enguany, es preveu que es recuperi el 70% dels visitants coreans que van venir el 2019.
Des del 2018 s'han establert vols directes entre Incheon (ciutat sudcoreana que limita amb Seül i té un aeroport internacional) i Barcelona. De fet, en aquests moments hi ha set vols a la setmana que connecten directament les dues ciutats. Com a curiositat, la companyia que ho efectua és Korean Air i el vol dura gairebé 12 hores i el preu supera els 1.000 euros.
Un dels elements més positius per a l'expert és l'arribada dels sud-coreans al llarg de l'any. "A Catalunya el 43% del turisme ens visita al juny, juliol, agost i setembre. El turisme coreà ve a la primavera i a la tardor, i desestacionalitza el mercat mentre genera ocupació en moments vall”. I, apunta amb humor que "molts d'ells venen a Barcelona de lluna de mel i fins i tot es tornen a vestir de nuvis i es fan fotografies a la ciutat", una imatge cada cop més habitual als carrers de la ciutat comtal.
L'experiència turística dels coreans està molt lligada a l'ús que realitzen de les aplicacions del mòbil. Hi ha una superApp anomenada Kakao en la qual els coreans integren "totes les xarxes socials, des dels mapes per desplaçar-se, poder pagar amb ella, demanar taxis, llegir el diari... concentren tota la informació per a la vida diària i, si alguna cosa es posa de moda, els arriba gràcies a aquesta aplicació”. Utilitzant Kakao, milions de coreans van veure Jisoo menjant xurros o el videoclip que la cantant YooA va fer a Tossa de Mar (Girona), convertint aquest municipi de la comarca de la Selva en un altre punt de pelegrinatge de coreans.
Comentaris