Plaça de Cuba, un dels mercats municipals de Mataró. Foto: Joan G.Jané
Plaça de Cuba, un dels mercats municipals de Mataró. Foto: Joan G.Jané

Transformació digital i relleu generacional, els grans reptes de futur per als mercats municipals

Els 165 mercats municipals de Catalunya tenen en la transformació digital i el relleu generacional els seus grans reptes de futur

Adaptar-se al ritme de consum de la ciutadania, ja sigui a partir de les compres en línia, amb servei a domicili o reduint les cues, a més de l'aposta pels productes de proximitat, són altres elements que els comerciants tenen cada vegada més en compte per garantir la fidelitat de la clientela. Aquests són alguns dels elements que es van debatre dilluns, dia 20 de novembre, en el quart Congrés de Mercats Municipals de Catalunya, que se celebra al Palau de Congressos de Tarragona i que compta amb la presència de més d'un centenar de persones vinculades al sector.

Els mercats municipals del país acullen 6.000 parades i generen 11.800 llocs de treball directes i 27.000 més d'indirectes. "Els clients cada vegada són més exigents. La varietat i el tracte personalitzat estan molt ben valorats", va destacar el director general de Comerç, Jordi Torrades. Tot i això va comentar que "els serveis necessiten una adaptació al que és el ritme de consum de la ciutadania", especialment en qüestions com els horaris, cues, aparcaments o servei a domicili. "Són coses que cal millorar per adaptar-se i si s'aconsegueix és un format imbatible per la qualitat del producte", va indicar.

Davant un escenari comercial complex i amb una gran varietat de mercats, Torrades va comentar que "tots els que funcionen han passat per un procés de remodelació", especialment els centenaris o de llarga trajectòria, que s'han sotmès a millores a nivell "d'infraestructures, serveis i parades". Malgrat això, alerta: "és una condició necessària però no és suficient".

Un dels exemples en el qual les reformes han permès revitalitzar l'espai és el mercat central de Tarragona. La consellera de Comerç de la ciutat, Montse Adan, va exposar que "el que potser era un model d'èxit fa vint anys, ara ha canviat" i que treballen en la "transformació digital i garantir el relleu generacional".

Canvis en la durada de les concessions

Per encarar aquest darrer aspecte des de l'empresa municipal preparen canvis en la durada de la concessió de les parades. Dels 50 anys que es feien habitualment estan estudiant rebaixar-ho a "deu o quinze anys" amb l'objectiu de "fer-ho més atractiu" per a les noves generacions, ja siguin familiars de paradistes o comerciants de fora que hi vulguin entrar. "En els pròxims deu anys tenim previst que un 40% dels paradistes es jubilin", va detallar Adan. Per tant, va considerar que és "un bon moment per buscar solucions" i garantir la continuïtat.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive