cotxe electric tipus portada 11 1280x644
cotxe electric tipus portada 11 1280x644

Tot el que cal revisar abans de passar la ITV

Si no vols tenir ensurts, millor que tinguis en compte què cal revisar abans de fer la inspecció tècnica.

patrocini Pous renda
 

La ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles) és un procediment obligatori que es realitza periòdicament en molts països per a garantir que els vehicles compleixin amb els requisits de seguretat i emissions establerts per la llei. Durant la ITV, es fa una revisió exhaustiva de l'estat del vehicle per a comprovar que compleix amb les normes establertes.
Abans de passar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) del teu cotxe, és important revisar els següents punts per a aconseguir que el nostre automòbil passi sense problemes aquest control:

Documentació: Assegura't de tenir tots els documents necessaris que ens podran requerir com el permís de circulació i la fitxa tècnica.

Llums: Verifica que totes les llums funcionin correctament, incloent-hi els fars davanters, les llums posteriors, els intermitents, les llums de frenada i les de la matrícula.

Rodes: Comprova l'estat dels pneumàtics, assegurant-te que la profunditat de les ranures sigui superior a 1,6 mm (el mínim requerit per la llei) i que no hi hagi talls, esquerdes o deformacions importants.

Frens: Assegura't que aquests responen correctament i que les pastilles i discos estiguin en bon estat. Si escoltes sorolls estranys en frenar o notes vibracions, és recomanable que els revisis abans de la ITV.

Emissions: Si el teu cotxe té motor de combustió, verifica que els nivells d'emissions estiguin dins dels límits permesos. Si és necessari, pots realitzar una revisió prèvia per a assegurar-te que el teu cotxe compleix amb els estàndards establerts.

Suspensió i direcció: Comprova que la suspensió no presenta fuites o desgast excessiu i que la direcció funcioni correctament, sense folgances.

Eixugaparabrisa i netejaparabrisa: revisa que es trobin en bon estat i que les escombretes netegin correctament. A més, verifica que el sistema de netejaparabrisa funcioni correctament i que el dipòsit estigui ple.

Cinturons de seguretat: Verifica que els cinturons cordin i descordin correctament.

Elements addicionals: No pots deixar de parar esment a aquesta mena d'accessoris, com els para-xocs, les plaques de matrícula, els retrovisors, els alçavidres elèctrics, etc., per a assegurar-te que estiguin en bon estat i funcionin correctament.

Recorda que aquests punts són només una guia general i que poden variar segons les regulacions específiques de cada país o regió. Si tens dubtes, és recomanable consultar el manual d'usuari del teu cotxe o buscar informació actualitzada sobre els requisits de la ITV en la teva àrea.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive