Una edició anterior dels premis. Foto: A. Canalejo
Una edició anterior dels premis. Foto: A. Canalejo

El tèxtil més innovador i sostenible té premi

Oberta la convocatòria dels premis Reimagine Textile, que donen suport als projectes emprenedors que destaquen per la sostenibilitat, la tecnologia i la transformació digital

patrocini pous comunitats
 

Les iniciatives empresarials tèxtils més sostenibles i innovadores tenen premi. En concret, el Premi Reimagine Textile, que arriba a la seva 4a edició. TecnoCampus, Eurecat, Ajuntament de Mataró i Asegema han obert la convocatòria amb l'objectiu de donar suport als millors projectes emprenedors dins l'àmbit de la sostenibilitat, la tecnologia, transformació digital i la innovació en la cadena de valor tèxtil

L'objectiu d'aquests guardons, centrats en un sector amb tant d'arrelament a la ciutat i la comarca com és el tèxtil i que alhora té un present encara molt important, és contribuir al desenvolupament socioeconòmic de Mataró, mitjançant el suport econòmic, logístic i d’acceleració de nous projectes empresarial. Els premis s'adrecen tant a emprenedors amb una idea de negoci com a joves empreses del sector tèxtil amb una proposta de valor innovadora i respectuosa amb el medi ambient.

En concret els premis Reimagine Textile inclouen tres categories

  • Proposta sostenible o d’economia circular: es valorarà la reducció en l’ús de recursos naturals en la producció, aprofitament de residus preconsum o postconsum, eliminació de l’impacte negatiu en el medi ambient, entre d’altres propostes que afavoreixin la sostenibilitat o la circularitat en la cadena de valor del tèxtil.
  • Funcionalitat tèxtil: es valorarà aquell projecte que aposti per la integració de funcionalitat al producte tèxtil, ja sigui a través de tecnologia i interactivitat (sensors i/o actuadors), com per exemple el teixit luminescent o peça de vestir termoreguladora; a través de l’ús de materials, estructura tèxtil, acabats o processos de funcionalització innovadors que aportin propietats específiques al producte, per exemple la millora de la gestió tèrmica, capacitat d’absorció, propietats antibacterianes, resistència mecànica, etc.
  • Model de negoci digital. Consisteix en la incorporació de les tecnologies digitals en algun element del model de negoci, per exemple compra, producció, logística, venda, relació amb els clients; entre d’altres. 

Hi haurà un únic guanyador per a cada categoria amb un premi de 3.000€ en metàl·lic. A més, els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: bonificació del 50% durant 1 any per allotjar-se a l’espai coworking de la incubadora Reimagine Textile, servei de patronatge i confecció de 2 mostraris l’any, accés gratuït al plató fotogràfic totalment equipat i al FabLab d’experimentació i prototipatge, assessorament tecnològic, cerca de finançament, accés a formació específica i informació sectorial i un any 100% bonificat en la quota de soci d’ASEGEMA. 

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 30 de juliol.  El lliurament de premis tindrà lloc en el marc de la jornada TEX & TECH by Reimagine Textile el dia 17 d’octubre a l’auditori de TecnoCampus.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive